Lumea blogurilor este, intr-adevar, una ciudata… Partea buna a lucrurilor este aceea ca reactiile, dar si contra-reactiile, aici nu intarzie niciodata sa apara.
Scriam ieri despre faptul ca WordPress-ul parca ar fi „luat foc”, in ultima perioada, ca urmare a numeroaselor articole care au ocupat primele locuri ale topurilor, articole referitoare la cel despre care eu unul nu auzisem nimic pana in 1993, cand am devenit crestin practicant, un om apreciat de multi, invidiat de unii si hulit de altii.
Daca ieri mentionam, ca aspecte pozitive, reactiile unora dintre oponentii de idei ai pastorului – de a-si retrage ori suspenda temporar articolele, in semn de respect, precum si o alta serie de initiative demne de apreciat, astazi cred ca am toate motivele sa continuu lista cu alte cateva (momentan sunt patru), mai ales ca, la ora la care scriu aceste lucruri, am numarat in Top 100 nu mai putin de 14 intrari referitoare la acest eveniment:
1. Asa cum, din nefericire, se intampla mai mereu pe meleagurile mioritice, oamenii sunt cunoscuti si apreciati in mai multe cercuri… postum. Datorita efervescentei ultimelor zile si numeroaselor articole si postari ale bloggerilor, pastorul Dugulescu este astazi mai cunoscut si, sper eu, mai apreciat decat in urma cu cateva zile.
2. O serie de surse considerate „serioase” s-au dovedit a fi prost informate. Asa am aflat a doua „bomba” a perioadei, dupa naucitoarea „stire” ca Paul Negrut ar fi fost demis din functia de rector al Universitatii Emanuel din Oradea: „Capul baptistilor a murit!”… Da, ati intuit corect, nu este vorba despre Otniel Ioan Bunaciu, presedintele Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania, ci despre acelasi P.D. si despre o informatie eronata a mai multor redactori de stiri. Din fericire, reactiile si contrareactiile nu au intarziat sa apara… Gratie lui Alin Cristea si a altor entuziasti, care au bombardat redactiile institutiilor care au dat publicitatii jenantele informatii, speram sa apara cat de curand o serie de erate care sa indrepte „strambaciunile”…
3. A aparut un nou blog: http://petrudugulescu.wordpress.com/. Editorul – Alin Cristea – a adunat laolalta o serie de informatii aparute in presa despre regretatul Dugu, poezii, articole si cele mai importante resurse referitoare la viata si activitatea acestuia din urma. Personal, imi place sa vad in acest demers inceputul unui efort al comunitatii evanghelice de a-si populariza valorile (fie ele credinte, contributii, personaje), intr-o maniera care sa poata fi inteleasa cu usurinta de ne-evanghelici.
4. Unul din cei mai cunoscuti bloggeri de pe WP, Gramo, ne-evanghelic, reuseste sa surprinda in analiza pe care o face aici o realitate de care noi insine suntem, poate, inca prea putin constienti: „Pentru o comunitate minoritara, indiferent ca e vorba de etnie, optiune religioasa sau altele, blogul poate fi mult mai important decat e pentru ceilalti. Motivele sunt multe – minoritarii sunt quasi-ignorati de presa traditionala, nu au vizibilitate prea mare, nu au mijloace la fel de multe si de bune pentru a comunica s.a.m.d.”
Sincer, blogurile chiar sunt importante pentru noi… Si nu pot decat sa ma bucur vazand ca in topuri apar din ce in ce mai multe astfel de bloguri, cu subiecte din cele mai diverse… La fel cum nu pot decat sa ma bucur vazand ca exercitiile de felul acesta ne ascut spiritul critic, ne ajuta sa putem face fata mai usor unor dezbateri de idei si sa devenim mai ancorati in realitatea mediatica a zilelor noastre. Poate, cine stie, incet-incet vom ajunge sa avem si alte canale de comunicare cel putin la fel de eficiente cum s-au dovedit a fi, zilele acestea, blogurile…
Lasă un răspuns