Publicat de: Adrian | februarie 11, 2008

Beni Lup despre scrisoarea trimisa Consiliului UBR

S-a tot vorbit, la un moment dat, despre scrisoarea trimisa de Beni LUP Consiliului UBR. In momentul in care cineva a pomenit de ea pe blogul meu, i-am solicitat lui Beni Lup (in raspunsul la comentariul „optimist”-ului) sa ne spuna chiar el despre ce este vorba.

Ii multumesc pentru ca a dat curs acestei rugaminti, si o public mai jos, pentru o mai buna vizibilitate.

 „Am trimis o scrisoare Consiliului Uniunii prin care doar solicit sa ia masuri pentru oprirea atacurilor pe bloguri impotriva lucratorilor (….) si am dat numele celor denigrati. As fi dat orice nume, indiferent cine ar fi fost acel pastor, lider Crestin si as fi luat pozitie pentru a opri denigrarea si daramarea.
Nu ma deranjeaza “deconspirarea” ci ma deranjeaza DENIGRAREA -facuta cu atata patos!
Nu cred ca suntem pregatiti pentru asa ceva – si nu cred ca face bine cuiva.

Nu am denigrat pe nimeni, nu am incercat sa il discreditez pe Daniel Mitrofan pe care nu il cunosc personal (dar am o deosebita consideratie fata de familia dansului).

Nu am afirmat ca cele scrise de DM nu sunt adevarate (nici macar despre Caransebes- apropo, eram pe acolo – spuneam poezii si in biserica aceea)

Am facut ceea ce am considerat potrivit sa fac.

Am ales sa “ma ridic” in picioare in fata avalansei de injurii si de acuze, pornite si intretinute cu o pasiune ciudata.

Asteptam acum raspunsul Consiliului Uniunii Baptiste, si cred ca acolo sunt oameni care pot analiza mai bine decat mine ce se intampla.

Nu am facut publica scrisoarea pentru ca nu am considerat necesar.”

Publicitate

Răspunsuri

 1. Asa cum afirmai, Beni Lup nu vrea sa publica scrisoarea respectiva. Totusi selectiuni din ea pot fi gasite aici:http://aurelmateescu.files.wordpress.com/2008/01/microsoft-word-document1.pdf
  este ciudat cata tacere s-a lasat dupa aceea, dupa scrisoare…

 2. @ Ana – mesajul tau este complet off topic. Incerc sa iti raspund in privat.

 3. @ aurelmateescu – multumesc pentru update. Am citit fragmentele – foaaaarte interesante…

  Desi, parca, suna a para, cred ca Beni a fost sincer; paradoxul este insa ca si Daniel Mitrofan a fost sincer in ceea ce a facut (si nu vreau sa fiu interpretat in nici un fel). Ceea ce vreau sa spun este ca sunt convins ca astfel de gesturi, care ii pot costa foarte mult pe initiatori, sunt rezultatele unor perioade lungi de framantari personale ale acestora; atat Daniel Mitrofan, cat si Beni Lup si oricine decide sa faca ceva probabil ca este ferm convins ca asta trebuie sa faca, si o face ca pentru Domnul…

  Si totusi, cum se face ca sunt pozitii diametral opuse? Sa fie oare posibil ca ele sa fie doar fatete ale aceleiasi probleme?

  Iata de ce incep sa fiu din ce in ce mai convins ca se impune o discutie matura, poate in cadrul unei conferinte extraordinare, in care fiecare dintre noi sa renuntam la orgoliile personale, la simpatiile si antipatiile noastre, sa ii ascultam atat pe cei care gandesc ca noi, cat si pe oponentii de idei si de discutii, atat pe Beni Lup, cat si pe Daniel Mitrofan sau pe oricine altcineva crede ca are ceva de spus, apoi sa chibzuim bine si sa incercam sa gasim impreuna cea mai buna cale de rezolvare a crizei pe care o traversam (ca membri ai aceluiasi cult).

  Sunt un idealist? Poate… dar cred ca merita sa incercam si varianta aceasta, desi sunt convins ca este APROAPE imposibil sa reusim sa trecem fiecare din noi peste mandria, orgoliile si prejudecatile noastre…

 4. Dragilor, să nu mai umblăm cu fofîrlica, vorba fratelui Marcu Nichifor,

  scrisoarea asta este mai criptică decît o evanghelie apocrifă…

  să fim serioşi…
  daţi-i drumu la scrisoare şi gata…

  nu înţeleg care este rostul acestor lămuriri la lămurire,

  odată publicată scrisoarea ne vom da seama ca este vorba de ceva foarte banal şi … foarte normal, care, repet, are şi un aspect pozitiv…

  Domnul să ne dea lumină..

 5. @ patratosu – probabil ca la un moment dat se va face publica.

  Sincer, nici eu nu stiu de ce atata mister – subscriu remarcii tale – „scrisoarea asta este mai criptică decît o evanghelie apocrifă…”

  Rostul lamuririlor la lamurire este acela de a completa, asa cum o putem face, un puzzle din care lipsesc foarte multe piese.

  Fiind vorba despre o initiativa care intereseaza mai multe persoane, a fost ceva normal ca in momentul in care au aparut noutati sa ne informam reciproc…

  Cat despre faptul ca are si un aspect pozitiv, iarasi, subscriu…

 6. Se pare ca scrisoarea cu pricina a reaparut si sa discutat la intilnirile pastorilor din mai multe comunitati. Cineva are interesul sa il puna la punct pe Marius Cruceru.
  Mi se pare ciudat ca imediat dupa scrisoarea lui Beni Lup s-a intamplat intamplarea…activitatea CNSASului este declarata neconstitutionala.
  Aspect pozitiv? Ne invadeaza americanii.
  Oare ce legaturi are Beni Lup cu Curtea Constitutionala? Se pare ca uneori se invarteste si pe acolo. Sa fie oare vreo legatura?

  Sa te tot miri!

 7. se mai posteaza aici?

 8. Se pare ca scrisoarea trimisa Uniunii de Beni Lup a aparut pe scena Baptista din nou. A aparut la o scara mai mare, tocmai cand ne asteptam ca apele s-au linistit.
  Auzim ca mai multe Comunitati au scris astfel de scrisori sustinand aceeasi pozitie si cerand Uniunii “sa ia masuri”.
  Oare are Consiliul Uniunii aceste prerogative?
  Unde vom ajunge?
  La Timisoara a inceput Festivalul – Scoala de Evanghelizare! Aveti informatii legate de eveniment?

  Numai bine de la Domnul Nostru cel Bun!

 9. @mih&dan – apele sunt departe de a se fi linistit.

  Depinde de ce intelege fiecare prin „a lua masuri”. Daca se refera la masuri disciplinare… ma indoiesc. Fiecare biserica locala beneficiaza de autonomie. Uniunea nu e ca Patriarhia, si presedintele nu e ca patriarhul BOR…

  Exista insa unele masuri pe care Uniunea le poate lua…

  Cat despre scrisori… da, sunt mai multe… zilele viitoare o voi depune si pe a mea… De fapt, nu mai este o initiativa unitara, intrucat semnatari mai sunt inca doi amici care impartasim aceleasi idei… Detalii… la vremea potrivita…

 10. Care ar fi masurile ce pot fi luate? Pana unde se poate ajunge?
  Aveti cumva Scrisoarea in intregime?

 11. Nu am scrisoarea in intregime. Sincer sa fiu, nici nu m-a interesat sa o am. Rezumatul pe care mi l-a lasat scris Beni Lup mai sus si ceea ce Aurel Mateescu a publicat pe blogul lui – presupuse fragmente din scrisoare – mi se par suficient de relevante.

  Orice masura pe care o poate lua uniunea are doar caracter consultativ, ca un fel de… recomandare… Cel putin asta este ideea cu care am ramas in momentul acesta. Mai citim Statutul, ne mai documentam, ne mai lamurim…

 12. Stiti ce mi se pare ciudat? Singura Comunitate care nu a sesizat Uniunea este cea din Timisoara.
  Poate ca s-au inteles cu Marius C si cu Daniel M: tacem noi, taci si tu. Asa s-ar „calma ” apele si Uniunea va merge bine inainte.

  Chiar nu mai are nimeni in tara asta coloana vertebrala? Ce faci Timisoara?
  Unde esti Beni Lup? Tutac? Chiforeanu? Aloo!
  Bine ca s-au ridicat alte comunitati sa spele rusinile framantate iar mai apoi scuipate in fatza unor copii ai lui Dumnezeu (care or fi gresit, e adevarat -dar toti gresim).

 13. Din respect pt adevar cred ca se cade sa punem si acest text la dispozitie. El este parte din ceea ce Beni Lup a afirmat la Daniel Mitrofan pe blog

  „M-a durut tare moartea fratelui Dugulescu si ce s-a publicat despre dansul… apoi denigrarea lui Iosif Ton, Ionel Tutac, stiri false despre Paul Negrut, afirmatii false despre Caransebes (eu eram pe acolo)…” partea care cred ca reprezinta o inducere in eroare a cititorului onest este: afirmatii false despre Caransebes (eu eram pe acolo).
  Se face afirmatia indirecta ca ceea ce se discuta despre Caransebes era fals intru-cat el fiind martor ocular stie ce vorbeste. Daca Beni nu ar fi vrut sa induca aceasta parere, discreditand pe cei ce afirmau altceva decat el, el fiind prezent, formularea ar fi fost alta.
  Cum insa nu s-a aflat acolo ci intr-o comuna la vreo 10-15 km departare si avea doar 9 ANI, problema care a aparut in discutie este onestitatea dansului care sincer cred ca pe buna dreptate este pusa la indoiala.
  Nu poti spune ca ai fost acolo, in contextul infirmarii unor informatii si punerea la indoiala a integritatii celor ce sustin altceva decat tine ca martor ocular, cand erai la ceva km si la o varsta cand inca se invata tabla inmultirii.

  Inteleg sa aperi pe cineva, dar cu armele luminii, adevarului si in conditii decente.

  Sper ca acest comentariu sa fie edificator si in privinta spiritului care a motivat „luarea” de atitudine care este de apreciat in alte conditii decat cele in care s-a facut. Iar daca textele scrisorii sunt exacte se pare ca totusi scrisoarea are un duh care mie mi se pare strain de ceea ce se vrea la prima vedere. Nu putem vorbi de efectele negative deja resimtite, la modul prezentat, in urma aducerii la suprafata a adevarului cu privire la vanzarea aproapelui de catre unii dintre noi.
  Daca cineva se departeaza de ascultarea Evangheliei nu o face din pricina lui Daniel Mitrofan sau a lui Patratosu, ci din pricina pacatului impotriva propriilor frati de credinta, faptuit si nemarturisit de catre persoane inca in pozitii unde exemplu personal este obligatoriu.

 14. Multumesc pentru input, Vlad. Nu-mi sunt total straine detaliile, imi amintesc ca am citit ceva pe alte bloguri. Dar, sincer sa fiu, eu unul evit sa ma pronunt pana cand Beni Lup nu va comenta el insusi aceste afirmatii. Sper sa o faca, asa cum a raspuns si alta data unei rugaminti pe care i-am facut-o, clarificand unele aspecte.

  De asemenea, poate ca ar fi utila publicarea integrala a scrisorii. Vorba lui Marius Cruceru, s-a facut destula valva pe marginea ei…

  Beni, daca te hotarasti sa o faci publica, iti pun la dispozitie cat spatiu ai nevoie, pe blogul meu. Sau, daca te decizi sa o publici in alta parte, te rog sa imi lasi si aici un link.

  Multumesc anticipat!

 15. @Valentin – Acum am vazut comentariile tale; nu stiu de ce le-am gasit la „spam”. Le-am aprobat si au fost postate, dupa cum poti vedea. Te rog sa primesti scuzele mele pentru intarzierea cu care apar.

  Verific destul de rar rubrica Spam. Mi s-a mai intamplat o singura data, cu un fost coleg de la radio, caruia i-am cerut, de asemenea, scuze. Nu stiu de ce unele comentarii ajung automat la spam…

  In concluzie… cred ca va trebui sa verific mai des rubrica respectiva…

 16. @valentin – am sters comentariul Dvs. Va rog sa va rezumati la a ataca IDEI, nu persoane.

  Urmatoarea masura, daca veti continua sa atacati persoane, va fi sa va trec la spam.

 17. o initiativa laudabila si logica.. felicitari:)
  SIBILLA

 18. Stimate d-ule beni lup la virsta de 9 ani cam atiti ani aveai cind predica fratele liviu olah la caransebes.La noi la caransebes poezii a recitat tatal tau LUPU. Tu nici nu sti ce a fost la caransebes.TU nici nu sameni cu parintele tau si minti cu nerusinare asa ca tu nu erai pe aici erai acolola glimboca.Dupa ce fr. olah afost destituit mihai teperdel inputernicitul pe banat la chemat lal el pe oprea romulus la ora aceia cel mai mare informator baptist dupa raza banatului si ia spus dul pe olah undeva unde nu sat centre universitare la resita s-au la caransebes si asa fr. liviu a ajuns la caransebes.frliviu ca si marcu nichifor nu cunosteau oamenii ei credeau ca toti sant ca ei.Mai tirziu fr,liviu sia dat seama.Acest informator la intrebat pe fr. liviu eu ti-am facut bine sau ti-am facut rau.Fr,olah ia raspuns DUMNEZEU A VAZUT SI TIMPUL VA DOVEDII.Sigur conducerea bisericii si-a asumat riscul deal invita in continuare f olah nu venea fara invitatia conducerii FR,LIVIUnu avea carnet.Sigur la caransebes au mai predicat atunci urmatorii;LIVIU OLAH IOSIF TON PETRU DUGULESCU GEABAU PASCU CHISALITA CONSTANTIN VASILE TALOS DAVID NICOLA PAVEL NICOLESCU AUREL POPESCU SI BELCIU BUSUIOC.Dupa ce fr.liviua fost numit pastor la oradea noi am avut un botez si am adus un pastor pensionar sa boteze anume pe fr, gavrilovici a aparut cu haina de botez pe mina si gavagina irimia sia zis eu sant trimis de departamentul c .sa botez noi hotarisem mai de m,ult sa nu mai primim pe acei care reprezinta securitateasi gavagina sa dus si a raportat seccuritatii ca nu afost lasat sa boteze. Mara cornel atrimis un act catre militia caransebes care suna asa.Subsemnatul mara cornel presedinte si pavel barbatei secretar general cerem arestarea lui NICOLAE RADOI SI PETRU COCIRTEU cereread de aresstare avea stampila cultului baptist din romania.Cind sa trminat botezul fratii de mai sus impreuna cu musafirii cind au ajuns aproape de casa au constatat ca ai asteapta militia cu bastoane si au fost arestati. Cam dou saptamini avorbit europa libera de arestarea de la. caransebes. Am fost exclusi din cult mai multe persoane si 120persoane din biserica. Auvenit la caransebes imediat barbatei bunaciu stanca baleanu i. trif gavagina ei impreuna cu securitatea au pus un nou comitet.DUpa doi ani am fost reabilitati de fr, BELCIU BUSUIOC.Am scris toate acestea poate pricepe si el acum ce na priceput la9 ani el fiind beniamin lupu.

 19. @mircea miclea – faceti niste acuzatii extrem de grave. Cel putin cea in care afirmati ca doua persoane din conducerea regionala a cultului au cerut arestarea grupului de dizidenti de la caransebes…

  Marturisesc ca ar fi interesant daca v-ati putea sprijini afirmatiile si pe altceva decat pe amintiri – ceva documente, fotografii, fotocopii?

 20. addsalu Varog sa cititi ce scrie fratele VASILE TALOS pe blogul d-lui in BISERICA SI SECURITAREA la capitolul caransebes .Mai cititi la amintiri cu sfinti ce declarta nicolae radoi care a fost implicat.

 21. @mihai mihut – o voi face. Multumesc pentru informatii!

 22. In anul 1988 cind toata lumea auzea ca in curind va cadea comonismul unii care erau secretari de partid isi dadeau demisia ca sai nui prinda asa zisa revolutie cind a in ceput sa cada chehoslovacia polinia si alte tari .LA bucuresti se tinea congresul cultului baptist .Iata ce scrie iN indrumatorul pe prima pagina excelentei sale domnului nicolae ceausescu .MULT STIMATEetc. la unmoment dat se ajunge la toti pastorii si credinciosii baptisti ca si cre din ciosii deserventi al celorlalte culte ne iubim patria si poporul si respingem cu fermitate ori ce incercare acelor care pornind de la interpretarea eronata si unilaterala a drepturilor omului si libertatilor religioase incearca sa se amestece in treburile interne ale statului sau al unor culte din tara noastra. si se temina cu mltumirile, IN CONTINUARE D-UL TUNEA I da citire telegramei adresata excelentei sale. IN CONTINUAREfr. t grec noul presedinte zice TRAIESC emotiile acestui eveniment bla bla si incheie Asiguram Conducerea statului de deplina noasra loialitate fata de scumpa noastra patrie etc FRdr, vasile talpos profesorul ia cuvintul FRmihai husanu multumeste d-lui leon toader/ i se multumeste fr ioan bunaciu.CEREM DEla aceata tribuna CURATIE MORALA tuturor slujitorilor incepind cu conducatorii sus pusi pastsori diaconi membrii in comitetele bisericilor. si acum tinetiva bine.Nu pot sa inchei colierul acestori multumiri fara sa multumesc in mod special fratelui COLABORATOR OM DE DEMNITATE SI JERTFA FR. SECRETAR GENERAL V, TALPOS etc.MULtumim si fr. colaboratori fr. ioachim tunea fr. dr. ioan bunaciu . VOM pastra cele mai frumoase amintiri despre voi toti a lui sa fie slava in vecii vecilor p. miu husanu. AIci a vorbit numai cine trebuie noi de noi.DElegatii la cel deal 29 congres al cultului cre stin baptist din rs. romania intrunit la bucuresti in ziua de 21 aprilie 1988 indicnati ca in repetate rinduuri sa pro cedat la deni grarea conducerii cultului nostru ni sris si prin posturile de radio (europa libera BBC si vocea americii)prin care s-au adus grave prejudicii lucrarii evangheliei din tara noastra prin ceia ce sa publicat si difuzat./solicitam acestea intrucit aceste actiuni denigratorii nu sint conforme cu sf, criptura pot duce la deteriorarea relatiilor dintre cult si statul nostru care ne asigura conditiile cores punzatoare pentr u desfasurarea activitatii precum si la injosirea cultului baptist. Congresul hotaraste ca aceasta rezolutie sa fie trimisa urmatoarelor organizatii ALIANTA M. BAPTISTA FED BAPTISTA EUROPEANA CONVENTIA DE SUD CONVENTIA DE N ORD BATISTA SUA ASOCIATIA B ROMANA SUA SI CANAda DEPARTAMENTUL DE STAT SUA. P OSTUL DE RADIO EUROPA LIBERA POSTUL DE RADIO BBC POSTUL DE RADIO VOCEA AMERICII. CE OAMENI MINUNATI? IMI AMINTESTE DE POEZIA GLOSA A LUI EMINESCU. ACESTI OAMENI NU VROIAU SA PEARDA PRIVILEGILE PE CARE LE AVEAU AU UN AVOCAT BENI.L.

 23. S avedem cine sint aceia care au denigrat pe mai marii dela bucuresti UNIUNEA BAPTISTA COMITETUL CRESTIN ROMNAN.Apararea Libertatii Religioase Si de Constiinta(A. L C.R) Afiliat la „Cristian Solidarity. International’ cu seddiul la Zurich- ElvetiaCATRE CONGRESUL A Xii-lea AL P C R.Speram ca aspectele ce le vom expune congresului vor contribui la adoptarea unor decizii menite sa sa promoveze raportruri juste nitreStat si Biserica si sa eliminam nedreptatiile de pina acumAstfel a fost semnmat pactul international cu privire la drepturile civile si politice/.”Toate persoanele sint egale in fata legii si au fara discriminare dreptul la o ocrotire egala din partea legii.”’Orice om are dreptul la li brertatea gindirii de constiinta si religie:. Comitetul a.l.c.r a expus pe larg aceste probleme inDocumentul nr.3 din 5 iulie iulie 1978 intitulat „PROGRAM DE REVENDICARI.” sugerind necesitatea unei re forme care sa aseze pe o nua baza relatiile dintreSTAT SI BISERICA. DACA consi derati crestinismul o farsa si daca credeti ca in curind lumea va le pada credinta crestina la gunoi dece va mai luptati cu ea.? De ce inpiedicati pe oameni sa aiba BIBLIA cind chiar ideia comunismului este din biblie Biblia ofera solutia salvarii rasei umane ea priveste in viitor intrezarind o lume noua o lume a pacii cu o noua ordine sociala Im ultimii9 ani organele de militie si justitie au folosit decretul153 impotriva crestinilor proclamind sistematic grupuri de neoprotestanti dret grupari parazitare anarhice antistatale.IN1977 un grup de pastori neoprotestanti au el;aborat lucrarea;CULTELE NEOPROTESTANTE SI DREPTURILE OMULUI prezentind in detaliu numeroase incalcari ale legalitatii in probleme religioase.Copii credin ciosilor sint jigniti insultati si hartuiti in scoli. SE cere eliberartea din inchisoare a lui gheorghe calciu dumitreasa preot ortodox mircea dragomir crestin adventist dimitrie ianculovici .Grupul de crestini adventisti arestati sub acuzatia dea fi mul;tiplicat literatura religioasa. AM fost indemnati in aceasta actiune de cuvintul domnului care zice”CUMPARA ADEVARUL SI NU-L VINDE’proverbe23;23’Deschideti gura pentru cel mut .deschide-ti gura.judeca cu dreptete si apara pe cel nenorocit si pe cel lipsit p[roverbe:8-9DOCcumentul are 12 pagini si semneaza Emerich Iuhas Radu Capusan PetruCocirteu Nicolae Radoi Ionel PRESBAN Nicolae traian bogdan ION Flonta Traian Morar Ion Moldovan Ludovic Oswath IoanTELEAGA IoanTEodosiu. TIMISOARA 4 noiembrie 1979.

 24. Pozitia mea. In uniunea baptista si cu privire la unele evenimente si tendinte din cadrul Uniuni BaptisteCuvintul lui dumnezeu ne spune sa ne crcetam si sa ne judecam daca sintem pe calea cea buna. In lumina acestei cerinte a sfintei scripturi si in urma uyltimilor evenimente din cadrul cultului nostru. in special cele petrercute la caransebes.U nii oameni ma acuza de intaentii pe care nu leam avut iar altii ma considera tradatorul unei cauze si al unei miscari. „Eu nu sint chemat sa lupt impotriva comunismului ci sal aduc pe hristos in comunism”.Paralel cu aceasta si numai incidintal am scris citeva lucrari pentru apararea drepturilor bisericilor. Trebuie sa subliniez cu toata hotarirea si cu multumiri conduceii tarii mele ca cea mai mare parte din aceste cereri au fost date.In ce priveste revendicarile noastre trebuie sa dau o lamurire.Noi nu luptam pentru drepturi.Noi multumim lui Dumnezeusi multumim tarii in care traim pentru ca aici avem multe drepturi si multe posibilitati. adica multumim .. din inima p[entru cruce .Mai presus de toate revendicarile noastre noi trebuie sa ne iubim tara si sa muncim cu toata energia. Se cuvine sa spunem ceva si de relatia noastra cu conducatorii cultului nostru. Ei sint alesi de noi prin proceduri democratice. Ei nu sint sefii nostrii sint reprezentantii nostrii in fata autoritatilor. In unele cazuri ei sar putea sasi depaseasca atributiile. Dar noi ca indivizi si ca biserici navem dreptul ai judeca .La vremnea cuvenita Congresul ai va judeca si daca ai va gasii cu lipsurri ai va trage la raspundere Dar atit timp cit au mandatul de a fii conducatori chiar daca nu sintem de acord cu ei trebuie sa le acordam cinstea cuvenita. caci daca ai cinstim pe ei ne cinstim pe noi insine. La citeva zile dupa tristele evenimente la data de 28 iulie m-am deplasat la caransebes sa vad personal ce se intimplase Le-am propus o adunare generala prezidata detrei pastorri pensionari cu delegati de la comunitatea de timisoara.Dar peste citeva zile tinerii din Caransebes ma anunta ca resping propunerea intrucit este un compromis Mai tirziu comitetul de Timisoara a rugat Uniunea Baptista sa excluda din cult trei s-au patru persoane,. Comitetul Uniunii Baptiste s-a intrunit la 30 august si a hotarit sa excluda pe acesti oameni. Nu e locul sa discutam daca Comitetul Uniunii a avut dreptul statutar de aface aceasta excludere. Inainte de aceasta conducatorii au incercat sa stea de vorba cu tinerii dar tinerii le-au spus sa plece ca sint niste tradatori. A doua zi conducatorii uniunii au facut reclamatie scrisa la militie. DE aceia eu personal nu mi-am ridicat glasul in apararea celor inchisi de la Caransebes fiindca nu am putut fi de acord cu metodele si actiunile lor. EU am predicat in todeauna o evanghelie a iertarii si a respectului fata de autoritati. In ultimul timp a cistigat tot mai mare amploare o miscare extremista in sinul cultului nostru Sub pretextul ca apara drepturile credin ciosilor unii din conducatorii acestia (aurel p[opescu si pavel nicolescu)creeaza discordie in biserici si produc multa confuzie in special in cercurile tinerilor.Unii din acesti conducatorri au fost o vreme prietenii mei. dar fiindca ma straduiesc sa ramin in relatii corecte cu conducerea Cultului si a autoritatilor ei ma numesc tradator. Documentul are cinci paginiOradea 26 noiembrie 1978IOSIF TON S.ublinierile apartin fratelui AUREL POPESCU.

 25. @mircea miclea – v-am sters ultimul comentariu. Poate ca lucrurile pe care le spuneti despre Iosif Ton sunt adevarate. Nu am cum sa va contrazic – si nici nu intentionez asta. Insa AICI nu a fost nici vorba, nici intentia sa discutam cazul Iosif Ton. Prin urmare, nu voi accepta acel comentariu care, asa cum spun, poate contine intamplari REALE, desi regretabile, dar care lovesc acum intr-un om care nu a facut nici obiectul, nici subiectul vreunei discutii pe acest blog.

  Nu voi ingadui ca acest blog sa devina un spatiu de scandal. Atat cat tine de mine, voi incerca, pe cat posibil, sa limitez orice ar putea duce la asta, cu exceptia cazurilor care (este drept, poate doar in opinia mea) sunt intr-adevar necesare – si ma refer aici la incalcarea unor drepturi la replica, la proferarea unor afirmatii calomnioase sau altceva de genul acesta – lucruri despre care cred ca trebuiesc sanctionate.

  Va rog sa ma limitati comentariile la subiectele articolelor postate.

  Multumesc anticipat pentru intelegere.

  E. A. Sarbu

 26. rusine celor care au colaborat cu securitate si domnul sal binecuvinteze pe fr.LUP amin

 27. Mutandu-ma in zona Cransebesului,aflu ca Beni L.a facut nicte lucruri urate cu niste bani,pe care i-a luat de la americani,,si cat de „mare ii era gura”,
  nu unul ci toti stiu in zona ca s-a purtat nedem.

 28. […] etapă de blogger a celui mai citit blogger evanghelic român a fost stopată în mai 2008 de scrisoarea adresată Consiliului Uniunii Bisericilor Baptiste din România de către Beniamin Lup, în care îl acuza pe Marius Cruceru de denigrarea unor pastori baptiști cu nume […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: