Publicat de: Adrian | februarie 20, 2008

Parteneriat intre Consiliul General al Municipiului Bucuresti si cultele religioase

Consiliul General al Municipiului Bucuresti recunoaste valoarea actiunilor sociale ale cultelor religioase, indiferent de coloratura denominationala  

Dupa Guvernul Romaniei, care a initiat o serie de parteneriate cu o serie de culte religioase in domeniul incluziunii sociale (Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Greco-Catolica, Biserica Armeana din Romania) si Consiliul General al Municipiului Bucuresti se afla in tratative cu principalele culte religioase oficial recunoscute care activeaza pe teritoriul capitalei. 

Sursele mele confirma faptul ca tratativele purtate de municipalitate cu cultele au inceput deja sa se concretizeze, ieri (19. 02.2008) fiind semnat primul astfel de protocol, intre Biserica Armeana (Parohia Bucuresti) si, respectiv, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (C.G.M.B). 

Este vorba despre un proiect ambitios, cu multiple conotatii si implicatii, care  confirma astfel, oficial, recunoasterea eforturilor sustinute ale cultelor religioase de a fi aproape de oameni si, mai ales, de ajutorare a persoanelor defavorizate, materializate intr-o bogata traditie filantropica.

Aceasta traditie a fost concretizata, de-a lungul istoriei, prin numeroasele institutii si organizatii caritabile sau de asistenta sociala, infiintate sau coordonate de acestea de-a lungul secolelor in diversele contexte sociale in care au funcţionat. Girul si, nu de putine ori, sprijinul material si logistic acordat acestor asezaminte de imparatii, regii, principii si domnitorii diferitelor teritorii unde acestea isi desfasurau activitatea au exprimat deosebita incredere de care Biserica si, in general, cultele religioase, se bucura in comunitate, dar si potentialul acestora de a contribui la incluziunea sociala a persoanelor devaforizate. 

Aceleasi surse mi-au confirmat faptul ca in momentul acesta municipalitatea se afla in faze inaintate ale discutiilor cu alte cateva culte religioase, printre care: Uniunea Bisericilor Baptiste, Biserica Romano-Catolica, Biserica Adventista de Ziua a Saptea etc.   

Voi reveni atunci cand voi avea noi informatii relevante referitoare la acest subiect.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: