Publicat de: Adrian | martie 1, 2008

Ioan Bunaciu: „timpul marturisirilor” (2)

Am afirmat in numeroase randuri faptul ca un om trebuie privit din perspectiva ansamblului experientelor, faptelor, trairilor si gandurilor sale, nu doar prin prisma UNOR experiente, fapte, trairi, ganduri etc., avute intr-un anumit moment.

 

Am afirmat, de asemenea, fara a-i blama insa pe cei din Diaspora, faptul ca cei care au ramas aici, in ciuda greutatilor pe care altii nu au mai putut sau nu au mai vrut sa le indure (si, vorba ceea, cine ar putea sa ii condamne?), ba mai mult, in ciuda impotrivirilor, au reusit sa faca ceva, sa ridice, sa cladeasca, sa zideasca, sa creasca, ei bine, pentru acestia ar trebui sa avem macar ingaduinta, daca nu respect, recunostinta si iubire. Mai ales ultima… ar trebui sa fie neconditionata… 

 

In partea a doua, pastorul Ioan Bunaciu vorbeste despre „notele de protocol” care intrau in sarcina fiecarui pastor care primea vizitatori straini in biserica pe care o pastorea, conform unei directive a Departamentului Cultelor.

 

Redau in continuare paginile scanate ale articolului ”Providenta Divina in viata mea: timpul marturisirilor”, publicat in Jurnal Teologic, vol. II, nr. 1, 2003 (”Volum omagial Prof. Dr. Bunaciu Ioan”), editat de Centrul de Teologie Baptista Bucuresti al Facultatii de Teologie Baptista din Universitatea Bucuresti si al Institutului Teologic Baptist Bucuresti  – partea a doua: Lucrarea cu misionarii straini.

 

Am convingerea ca si aceasta parte va lamuri unele aspecte controversate, asa cum, probabil, va reusi sa starneasca si alte inrebari. Per ansamblu insa, cred ca ne va ajuta sa ne facem o idee despre contextul in care au fost scrise unele documente postate pe alte bloguri si site-uri publice si, pe de alta parte, ne va ajuta sa intelegem si motivatiile si convingerile domniei sale. 

 

  Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: