Publicat de: Adrian | mai 23, 2008

Autorizarea paradei gay, contestata in instanta

De cativa ani incoace, bucurestenii fie au protestat, fie s-au declarat indiferenti, fie au iesit, cu mic, cu mare, in strada sa vada si ei cum arata un homosexual (ma rog, exprimarile populare au fost altele – „poponar”, „pederast”, „homalau”, „ga___r”  – asta e un cuvant pe care numai domnul presedinte isi poate permite sa il rosteasca intr-un spatiu public… 🙂 ). Asta pentru ca a inceput deja sa se impamanteneasca deja ideea de mars anual al homosexualilor si lesbienelor, in Capitala…

Normal, reactiile au fost extrem de diverse – unii au iesit, cum spuneam, din pura curiozitate, sa vada si ei cum se dau in stamba unii (pentru cam sa fim realisti, manifestarea a fost cel putin provocatoare, cu barbati efeminati, emasculati, care se sarutau in public… gesturi care nu aveau cum sa nu fie sanctionate intr-o comunitate atat de traditionalista cand vine vorba despre lucruri de genul acesta… pe cat de libertina se dovedeste cand e vorba despre alte subiecte…).

Ei bine, si anul acesta se va organiza marsul cu pricina. Normal, el trebuia autorizat de Primarie, conform legii, atat pentru a se asigura fluidizarea traficului in zona, cat si pentru a preveni unele conflicte majore. A fost autorizat.

In momentul de fata insa, o alta reprezentanta a Societatii Civile romanesti intentioneaza sa obtina in instanta anularea autorizatiei emise de Primaria Capitalei pentru marsul homosexualilor, planificat sa aiba loc sambata. Czul se judeca astazi, in regim de urgenta, la orele 13:00, la sectia a IX-a, Contencios Administrativ, a Tribunalului Municipiului Bucuresti.

Va intrebati probabil de ce o asociatie cere anularea unei autorizatii oferite unei alte asociatii. De ce o face, in contextul in care noi, proaspat europeni, admitem ca fiecare individ este liber sa faca si sa se manifeste asa cum ii dicteaza constiinta.

Motivatia Asociatiei „Provita pentru nascuti si nenascuti” – filiala Bucuresti este una cat se poate de simpla: „necesitatea protejarii minorilor de efectele propagandei homosexuale”.

Adica, altfel spus, daca unii au dreptul sa fie homosexuali, atunci si celorlalti trebuie sa li se recunoasca dreptul de a nu vedea manifestarile publice ostentative ale acestei comunitati. Normal, se merge pe principiul „fiecare este liber sa faca ceea ce doreste, atata timp cat libertatea lui nu dauneaza libertatii altora”. Adica, in limbaj de mahala, „vrei sa fii homo, n-ai decat, mai frate, dar nu ma obliga pe mine sa te vad cum te mangai si cum te saruti cu altii ca tine, in public… Pentru ca nu este normal ca eu sa fiu obligat sa asist la asemenea scene. Iar daca eu nu sunt obligat, atunci copiii cu atat mai putin. Ei trebuie protejati de aceste imagini in care oameni fara pic de pudoare sau de jena se manifesta, repet, ostentativ”.

Redau in continuare declaratia de presa a asociatiei care contesta in instanta autorizatia marsului.

 

 

„Din experienta anilor trecuti, organizatia noastra considera ca parada homosexualilor are caracter obscen si provocator si ca scopul acesteia nu este cel declarat, „promovarea tolerantei si diversitatii” , ci propaganda in favoarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex. Apreciem ca, in mod deliberat, organizatorii acestei parade dezinformeaza Primaria Capitalei, pentru a obtine autorizarea unei adunari publice ce incalca normele etice si morale si atenteaza la dezvoltarea fireasca a minorilor, care sunt lipsiti de discernamantul necesar pentru judecarea critica a unor astfel de manifestari.

Constitutia Romaniei confera deplina legitimitate cererii noastre. Articolul 26 al. (1) al Constitutiei prevede faptul ca „Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata”. Noi nu putem admite ca integritatea spirituala, morala si psihica a copiilor nostri si institutia familiei sa fie puse in pericol de astfel de manifestari care promoveaza comportamente deviante. Sunt binecunoscute problemele asociate acestui comportament, prezentat ipocrit drept „stil de viata alternativ si perfect normal”, printre care media de viata cu pana la 25 de ani mai scazuta si riscul mult crescut la imbolnavirea de SIDA si alte boli cu transmitere sexuala ale homosexualilor, raportat la populatia heterosexuala.

Consideram solicitarea noastra si in acord cu legislatia C.E.D.O. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a recunoscut dreptul statelor de a interzice manifestarea publica a unei atitudini homosexuale sau de a proteja persoanele incapabile sa consimta liber la asemenea acte, cum ar fi majorii incapabili sau minorii.

In cazul Dudgeon contra Regatului Unit al Marii Britanii (1981), Curtea subliniaza faptul ca, in aspecte ale climatului moral in materia sexualitatii, autoritatile nationale pot avea legitimitatea de a isi exercita libertatea de actiune in sensul limitarii manifestarii lor. In acelasi caz, Curtea mai arata ca este legitim ca unul din scopurile legislatiei sa fie acela de a oferi protectie pentru membrii vulnerabili ai societatii, asa cum sunt tinerii, cu privire la consecintele practicilor homosexuale.

Astfel, protectia drepturilor si libertatilor celorlalti, facuta in sensul protejarii intereselor cu privire la morala publica si bunastarea persoanelor ori anumitor clase de indivizi care necesita o protectie speciala sub motive ca lipsa de maturitate sau de experienta, dizabilitati mintale sau stari de dependenta, ofera legitimitate statelor nationale de a oferi legi care reglementeaza si confera un cadru restrictiv pentru desfasurarea anumitor activitati ce aduc atingere moralei publice.

Faptul ca anumite masuri similare nu sunt considerate necesare in alte state membre ale Consiliului Europei nu inseamna ca acestea nu pot fi necesare in statul in cauza, intrucat cerintele morale si sociale sunt diferite, iar autoritatile guvernante trebuie sa tina cont de ele. Aceste cerinte se pot exprima inclusiv printr-o opozitie puternica, izvorata dintr-o convingere impartasita de un numar mare de membri responsabili ai comunitatii, opozitie ce poate reflecta o reprezentare a cerintelor de morala si a masurilor considerate de catre comunitate a fi necesare pentru a apara eficient standardele morale. Cel mai elocvent exemplu a fost interzicerea manifestatiei publice a homosexualilor si lesbienelor la Chisinau, in urma opozitiei vehemente a cetatenilor indignati.

Din aceste motive, Asociatia Provita Bucuresti, in urmarirea obiectivelor sale statutare si legitime de protejare si promovare a drepturilor copiilor, intelege sa conteste in instanta legalitatea paradei homosexualilor, cerand anularea autorizarii acesteia.

22 mai 2008″

 

 

UPDATE – 23 mai

 

 

DECLARATIE DE PRESA – Asociatia Provita Bucuresti

„1. In ce priveste dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care a reclamat anularea autorizatiei pentru manifestatia homosexualilor de maine, 24 mai, din Bucuresti, Asociatia ìProvitaî reclama refuzul, cu rea vointa, al Primariei Bucuresti de a elibera o copie a protocolului incheiat cu Asociatia ìAcceptî pentru desfasurarea paradei homosexualilor. Din acest motiv, dar si pentru ca reprezentantul juridic al Primariei, prezent la Tribunal, a refuzat sa inmaneze instantei actul in cauza motivand ca ìnu il areî si ca ìnu are cunostinta de existenta acestuiaî, desi evenimentul este de notorietate publica, judecarea solicitarii de constatare a ilegalitatii marsului homosexualilor a fost amanata.

Instanta a pus in vedere Primariei comunicarea actului in cauza pana la urmatorul termen, stabilit pentru 30 mai.

Desi nu isi produce efectele asupra manifestatiei de maine a homosexualilor, eventuala solutionare favorabila a cererii noastre va constitui un precedent important.

Considerand, din experienta anilor trecuti, ca marsul homosexualilor are caracter obscen si are ca scop real prozelitismul si propaganda in favoarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex, Asociatia ìProvitaî, in urmarirea obiectivelor sale statutare si legitime de protejare si promovare a drepturilor copiilor, a reclamat in instanta legalitatea desfasurarii pe spatiul public a unei astfel de manifestari care poate avea implicatii grave asupra dezvoltarii firesti a minorilor, lipsiti de discernamantul necesar pentru judecarea critica a unor astfel de manifestari.

2. Acuzam public ìAcceptî, ai carei reprezentanti au declarat fatis ca doresc ìegalitate deplina in drepturiî, deci inclusiv dreptul la adoptie de copii, pentru tentativa de racolare de noi adepti intru practicarea unui comportament deviant, asociat cu numeroase probleme, printre care media de viata cu pana la 25 de ani mai scazuta si riscul mult crescut la imbolnavirea de SIDA si alte boli cu transmitere sexuala ale homosexualilor, raportat la populatia heterosexuala.

3. Felicitam si invitam la coalizare, pentru viitor, toate asociatiile civice si grupurile de reflectie care, pe parcursul acestei saptamani, si-au manifestat, mult mai pregnant decat in anii anteriori, adeziunea la valorile traditionale si opozitia fata de pretentiile aberante ale unei comunitati infime, dar obraznice si agresive.

Invitam in acelasi timp pe toti romanii sa constientizeze ca in spatele manifestarilor de tip ìGayfestî stau aceleasi organizatii, extrem de bine dotate financiar, care au incercat, fara succes, eliminarea din scolile publice a simbolurilor religioase si a studiului religiei.

4. Indemnam pe toti cetatenii responsabili ai Romaniei sa evite prezenta lor sau a copiilor lor, maine, in zona in care se va desfasura ìparada mandriei homosexualeî.

5. Solicitam deputatilor sa finalizeze si sa voteze modificarea Codului Familiei in sensul definirii casatoriei ca ìuniunea liber consimtita intre o femeie si un barbatî, asa cum au facut-o colegii lor din Senat, pentru a stopa incercarea de desfiintare a institutiei familiei de catre liderii homosexualilor romani si aliatii acestora. 

23 mai 2008”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: