Publicat de: Adrian | iunie 20, 2008

Bucurestiul dupa alegeri

Gata. E oficial. Avem un nou primar. Desi, personal, as fi dorit pe altcineva in fotoliul acesta, optiunile majoritatii bucurestenilor (ale celor care au iesit la vot, evident…) au fost altele. Dar, vorba ceea, este o tara libera si democrata, in care fiecare dintre noi are dreptul atat sa isi spuna opinia fara nici un fel de probleme, cat si sa sustina pe cine vrea…

Incerc sa imi imaginez cum va arata capitala peste 4 ani… si ce se va intampla in tot acest decurs. Oricum ar fi, medicul Primar va avea mult de furca. Desigur, multi dintre oponentii lui din campanie vor alege sa se gudure frumos la picioarele noului Stapan. Pentru ca asa este romanul nostru. Dar altii nu o vor face. In schimb, vor incerca sa ii faca zile fripte. Avem deja experienta unui fost consiliu general cu majoritate de culoare rosie care i-a blocat o multime de proiecte vitale unui fost primar portocaliu, doar pentru ca nu aveau aceeasi culoare politica. Eu sper din suflet ca acest lucru nu se va intampla, fie si doar pe motivul calitatii oamenilor si al „lectiei invatate” (ma incapatanez sa refuz a crede ca toti sunt la fel… si ca „astia” nu-s ca „ailalti”… deh… asta-s eu… un idealist… doar ati citit ce scrie in logo-ul blogului…).

Spuneam in urma cu ceva timp ca mi s-au parut ridicole multe din proiectele cu care s-a prezentat in fata noastra actualul primar general. Ca jurnalist independent, imi sustin afirmatia. Cred ca adevarul pretuieste mai mult decat slugarnicia. Voi fi primul care va recunoaste ca s-a inselat daca, in 2010, vom avea acea autostrada zburatoare finalizata. Pentru ca acesta este termenul limita prezentat noua ca „sigur” – „pe cuvantul meu c-o fac! In doi ani o fac…”.

Probabil ca se vor schimba multe lucruri. Este normal sa se schimbe. In 4 ani, nici un oras din lume nu ar trebui sa arate la fel. Si probabil ca noul primar, dupa ce se va prinde cum sta treaba in administratie, si ca unele proiecte fanteziste nu se pot realiza, va face treaba. Nu pot sa nu ii doresc succes, dupa cum nu voi putea in ruptul capului sa inteleg de ce unii ar vrea cu tot dinadinsul sa ii puna bete in roate. Ce a fost pana acum, a fost. Care au fost optiunile noastre… a contat doar pana la alegeri. Eu unul spun clar si raspicat ca NU am votat cu doctorul. Dar asta a fost atunci. Acum, bucurestenii au ales. Indiferent daca au facut bine sau rau, zarurile au fost aruncate. De acum depinde de noi toti daca lucrurile vor merge mai bine sau mai rau. Si ma indoiesc ca vreun bucurestean intreg la minte ar vrea ca lucrurile sa mearga mai rau pentru noi toti doar pentru ca el a votat pe altcineva.

Prin urmare, sceptic sau nu, bucuros sau nu, fiecare dintre noi va trebui sa puna osul la treaba (in continuare sau „macar de acum incolo”) pentru a face ca lucrurile sa mearga. Pentru ca e interesul fiecaruia din noi, in ultima instanta. Indiferent daca este vorba despre asistenta sociala, despre trafic, despre impactul societatii civile la progresul urbei sau despre orice altceva. Depinde si de noi daca, peste 4 ani, Bucurestiul va arata la fel sau va fi un loc mai bun.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: