Publicat de: Adrian | iulie 3, 2008

E oficial! RMS si-a schimbat „M”-ul in „V”

Scriam zilele trecute despre anuntul lui Florin Pindic Blaj la RMS, prin care facea apel catre ascultatori sa nu mai trimita bani in conturile cunoscute.

Tot atunci scriam de faptul ca, mai mult ca sigur, acest lucru indica vanzarea oficiala catre un cumparator mai mult sau mai putin misterios.

Ei bine, exista cel putin doua surse oficiale care atesta, de data aceasta fara putinta de tagada, faptul ca transferul de responsabilitate a fost deja perfectat, si ca noul proprietar este cel avansat de noi in numeroase randuri.

Prima dintre aceste surse, Mission Network News, afirma ca „Florin Pindic Blaj vinde 26 de statii ale postului de radio pe care il detine, punand capat unei activitati mediatice de 19 ani a Misiunii Micul Samaritean”. Citandu-l pe proprietarul postului, site-ul confirma pentru prima data, in mod oficial, data pe care am avansat-o eu insumi cu putina vreme inainte, din surse neoficiale. Iata deci ca cele patru luni despre care vorbeam atunci au intrat deja in linie dreapta… Iunie s-a dus… iulie e si ea aproape de jumatate… Mai raman august si septembrie…

Pentru aceeasi sursa media, Florin Pindic Blaj a confirmat si noul proprietar: Radio Vocea Sperantei. (Este drept, precizarea apare insa DOAR in articolul in limba engleza, nu si in traducerea romaneasca!!!) Da, de data aceasta este oficial si cat se poate de limpede. Nu am mai afirmat-o doar eu si alti cativa jurnalisti independenti sau oameni de media, ci insusi proprietarul postului de radio. Sau, ma rog, cel care INCA mai detine acest post, pana la 1 octombrie 2008.

Motivele invocate sunt de ordin pur financiar – raportul nefericit al cursului de schimb dolar USA – euro, cheltuielile mari ale postului (aproape 40.000 USD lunar!). Partea buna (daca exista si o parte buna) a lucrurilor este aceea ca sumele rezultate din concesionarea radioului si/ sau din vanzarea echipamentelor de emisie/ productie vor fi folosite pentru continuarea misiunii Micul Samaritean in Moldova. In Republica Moldova. Acel loc unde mancarea este mai scumpa decat la noi, iar libertatea si nivelul de trai sunt la cote mult inferioare. Pentru ca exista si asa ceva.

Oricum, nu ascund faptul ca unul dintre lucrurile care ma nemultumesc la toata aceasta afacere este lipsa unui comunicat oficial pentru publicul roman, pentru acele „milioane de ascultatori” de care vorbea Florin Pindic Blaj in inetrviul acordat Mission Network News.

Nu inchei inainte de a va da si cea de-a doua sursa. Pentru ca gurile carcotasilor sa nu mai poata acuza pe nimeni de dezinformare. Pe site-ul oficial al CNA (Consiliul National al Audiovizualului), intr-un extras al Procesului verbal al sedintei din data de 24.06.2008, la punctul 6, gasim pe ordinea de zi o „solicitare de cedare licente audio-vizuale: S.C. Audio Delta SRL Bucuresti catre S.C. Dinamic Audio Serv SRL Bucuresti (pentru 26 statii radio)”. Ei, hai… nu-mi spuneti ca nu recunoasteti personajele… Normal ca nu scrie nimic de Radio Micul Samaritean si de Radio Vocea Sperantei… Pentru ca acestea sunt detinute de firmele amintite… Iar cifra este cat se poate de limpede.

A, era sa uit… Consiliul a aprobat solicitarea de cedare, cu un singur vot impotriva: al domnului Radu Teodorel. Parca vad o initiativa cetateneasca… „sa-i ridicam statuie domnului Radu Teodorel!”  🙂

Acum, lasand gluma la o parte, eu unul ma mentin la ideea ca zarurile ar fi fost aruncate de mult… Si ca acele „rasuflari” in blogosfera evanghelica i-au luat pe surprindere pe capii celor doua retele si au provocat ezitarea sincera a unuia dintre ei. Dar, pana la urma, poate ca, cel putin in cazul acesta, „destinul a fost implacabil”… Poate… Cine stie?…


Răspunsuri

 1. te simti mai bine, acum dupa ce ai scris?

 2. […] Pe aceeasi tema cititi si E oficial! RMS si-a schimbat “M”-ul in “V”. […]

 3. destul de emo destinul RMS

 4. @ Simtitorul . cu cea mai mare placere iin ceea ce priveste pozele, dar.. am vaga idee ca intrebarea nu ti-am adresat-o tie.

 5. @ Simtitorul . cu cea mai mare placere iin ceea ce priveste pozele, dar.. am vaga idee ca intrebarea nu ti-am adresat-o tie.

  [scuze de primul comentariu, nu eram logata pe contul meu]

 6. @ ak47 – de ce ar trebui sa nu ma simt bine? La urma-urmei, ca jurnalist independent, am facut cateva sapaturi si am aflat o serie de informatii care oricum erau oficiale, dar pentru altii.

  Nu crezi ca altii sunt cei care ar trebui sa se simta prost pentru faptul ca ne lasa sa aflam ultimii aceste date?

  Nu am incalcat nici normele deontologice ale profesiei de jurnalist, nici nu am atacat sau lovit pe nimeni. Deci nu vad de ce nu m-as simti bine.

  Inca ceva. Tu cum te simti comentand sub doua identitati diferite aici? Pentru ca tocmai am vazut ca nu esti doar ak47, ci si chaos_and_smiles… Asta apropo de simtit bine…

 7. @ Simtitorul – pana cand vei invata ce inseamna bunul simt, la spam cu tine! Si un copil de sapte ani stie ca e lipsit de orice urma de bun simt gestul cuiva care, venind in spatiul altcuiva, il insulta. Dar, ca sa stii asta, ar trebui sa ai cei sapte ani de acasa. Sper ca statul la Spam sa te invete bunele maniere. Eu nu mai sunt dispus sa tolerez proasta crestere si marlania, indiferent din partea cui ar veni.

  Un al doilea motiv pentru care te vei afla la Spam, pe langa insulta pe care mi-ai adresat-o, este acela ca blogul meu nu este un loc de agatat ori site de matrimoniale. Asa ca daca vrei poze ale Cristinei sau ale oricarei alte persoane, te rog sa le ceri in alta parte, nu aici!

  In fine, ti-as recomanda sa mai arunci un ochi peste manualele de gramatica de clasa a saptea. Poate te ajuta sa eviti unele greseli grave de topica si de exprimare.

 8. ;))

 9. […] 3 iulie E oficial! RMS şi-a schimbat “M”-ul în “V” “Pe site-ul oficial al CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului), într-un extras al Procesului verbal al şedinţei din data de 24.06.2008, la punctul 6, găsim pe ordinea de zi o ‘solicitare de cedare licenţe audio-vizuale: S.C. Audio Delta SRL Bucureşti către S.C. Dinamic Audio Serv SRL Bucureşti (pentru 26 staţii radio)’. Ei, hai… nu-mi spuneţi că nu recunoaşteţi personajele… Normal că nu scrie nimic de Radio Micul Samaritean şi de Radio Vocea Speranţei… Pentru că acestea sunt deţinute de firmele amintite… Iar cifra este cât se poate de limpede.” https://addsalu.wordpress.com […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: