Publicat de: Adrian | iulie 7, 2008

910.000 Euro, donati la un eveniment in Romania!

Cifra este de-a dreptul incredibila, mai ales pentru o tara ca Romania, pe care statisticile o plaseaza pe penultimul loc la capitolul putere de cumparare. Si totusi, este adevarat!

In perioada 18 – 22 iunie, la Targu – Mures s-au desfasurat lucrarile Conventiei Asociatiei Adventiste pentru Suport si Initiativa (ASI) Europa, la care au participat delegati din Spania, Marea Britanie, Republica Ceha si Republica Slovaca, Ungaria, Olanda, Germania, Franta, Elvetia, Austria si, evident, Romania. 
 
Dupa prezentarea listei de proiecte ale ASI Europa si ASI Romania pentru perioada 2008 – 2009, s-a trecut la colectarea diverselor donatii ale participantilor si ale bisericilor/ organizatiilor acestora. Surpriza totala la numararea banilor: suma totala colectata a fost de 910.000 Euro, din care 250.000 Euro pentru proiectele ASI Europa, iar restul de 660.000 Euro pentru proiectele ASI Romania.

Deci, se poate! Felicitarile noastre! Sa fie acesta un semn ca si romanul poate fi darnic sau dispus sa investeasca si in altceva decat in propria sa bunastare?


Răspunsuri

 1. COINCIDENTA ? Cei 900.000 de Euro, echivalent in dollari 1.450.000 USD, se apropie f. mult de valoarea la care au fost vindute/tranzactionate – de catre Misiunea Baptista LITTLE SAMARITAN prin Florin Pindic si Maria Simonca – cele 26 de Statii/Posturi de Radio MICUL SAMARITEAN!!!

 2. @ Mircia Stanescu – de unde stiti suma cu care a fost vandut (de fapt, corect este „concesionat” ) RMS? Eu nu am gasit-o trecuta nicaieri. Daca nu aveti dovezi concrete, sunt pure speculatii.

  Oricum, subiectul era altul, nu RMS. Ideea este ca si in Romania se pot strange peste 900.000 euro din donatii, in mediul ONG-urilor crestine. Cel putin unii pot…

 3. „Daca moare aduce multa roada ” ( Ioan 12:24)
  Una dintre cartiile mele favorite este „Izvoare in pustie” iar una dintre partile sale devotionale vorbeste despre pretul pe care-l platesti pentru a fi un urmas al lui Isus Christos.

  Daca vrei sa stralucesti, intotdeauna va trebui sa platesti. Lumina vine doar cu pretul a ceea ce produce. O lumanare neaprinsa nu lumineaza. Trebuie sa arda inainte de a straluci. Nu putem fi de mare folos celorlalti daca nu ne va costa ceva. Arderea sugereaza suferinta. Gemem cand ne doare” ..Slava zilei de maine isi are radacinile in suferinta de astazi”. Multi vor slava fara cruce, stralucirea fara ardere , dar crucificarea vine intotdeauna inaintea incoronarii”.1

  Dupa aceste remarci urmeaza un poem care a atins o coarda sensibila in inima mea.

  „Ai auzit povestea florii de aloe,
  Acolo, departe, in tinuturile insorite?
  Dupa ce creste umila in timp de o suta de ani
  Ajunge la momentul infloririi;
  Atunci, minunatul boboc care o incoroneaza
  Explodeaza in mii de flori;
  Aceasta regina a florilor, in toata stralucirea ei,
  Este mandria acelor tinuturi tropicale
  Dar planta care a inflorit este sacrificata,
  Caci odata inflorita, ea moare.

  Ai mai auzit de floarea de aloe
  Care creste in tinuturile insorite;
  Cum fiecare dintre miile de flori ale ei,
  Cazand pe pamant
  Devine o mica planta ce-si infige radacinile
  In locul in care cade
  Si, la fel de repede precum se scutura de pe vrejul muribund,
  Creste plina de viata si stralucire ?
  Murind, ea traieste de o mie de ori
  In mica planta ce tasneste din moartea celui vechi.

  Ai auzit povestea pelicanului,
  Gimel el Bahr al arabilor,
  Ce traieste in pustiul african,
  Unde pasarile cunosc singuratatea?
  Ai auzit cum isi iubeste puii,
  Le poarta de grija si lupta pentru binele lor,
  Le aduce apa din muntii indepartati Si peste din mari ca sa-i hraneasca
  In timp de foamete ii hraneste- lucru pe care-l poate face numai dragostea !
  Cu propriul sange- si, hranindu-i, moare.

  Ai auzit aceasta poveste- cea mai frumoasa dintre toate-
  Povestea Celui Sfant si Adevarat,
  Ce moare, insa a carui viata, in nespus de multe suflete
  Traieste din nou;
  Samanta Sa traieste si umple pamantul,
  Asa cum stelele umplu cerul de deasupra.
  El ne-a invatat sa renuntam la dragostea de viata
  De dragul vietii de dragoste.
  Moartea Sa este viata noastra,
  Pierderea Sa este castigul nostru;
  Bucuria pentru lacrima, pacea pentru durere”.

 4. @ Alexander – bien venue, mon frere!

  Mi-a placut indeosebi ideea ca „nu putem fi de mare folos celorlalti daca nu ne va costa ceva”. Intr-adevar, poti fi de folos cuiva daca nu te costa nimic. Dar de MARE folos… fara sa te coste… e putin probabil.

  Te mai astept pe aici!

 5. Dupa ce am vazut ca este vorba de adventisti am inteles. 😉

 6. @ Teologeanu – Si tu? Tot respectul, conasule, nimic de zis. Avem ce invata!

  Daca nu ma insel, e prima data cand imi calci pragul sau, cel putin, cand lasi un comment. Multzam. Onorat de vizita. Voi fi si mai si daca revii.

  Adrian

 7. Adrian,
  e prima data cand las urme 🙂

  multumesc de primire. Voi mai reveni. Promit.

 8. @ teologeanu – dupa urme te „cunosc”… e drept, dupa cele lasate prin alte „sufragerii”. De aici si primirea…

  Cu prietenie,
  Adrian

 9. 1. Imediat dupa mediatizarea apelului disperat al fr. Nick Vandici-TWR si al altora, un bogat sponsor crestin al postului de radio evanghelic UNISON din Zalau, l-a abordat pe Florin Pindic Blaj antamind un inceput de negociere in vederea cumprararii statiilor de radio ale Asoc. MICUL SAMARITEAN -R.M.S., DELTA SRL.
  Sunt informat direct de la sursa ca Florin Pindic Blaj nu a vrut sa accepte mai putin de 1.500.000 dollari si in plus mentiona existenta unor datorii ale R.M.S. care trebuiau achitate.
  2. Juridic, a fost tranzactionate si cesionate/vindute catre Cultul Adventist – Radio SPERANTA partile sociale [actiunile/shares] detinute de Florin Pindic Blaj si asociatii sai de la Little Samaritan Mission, Hickory, NC, USA.
  Vinzarea si instrainarea statiilor si postului de radio evanghelic RMS este ilegala si constituie o infractiune ce va fi urmarita si sanctionata de justitia SUA, deoarece Little Samaritan Mission avea obligatia legala de a pastra si respecta destinatia clamata si invocata cu ocazia colectelor publce-deschise facute pentru statiile de radio evanghelice din Romania – MICUL SAMARITEAN.
  Daca nu le mai putea intretine, L.S.M. si Florin Pindic-Blaj trebuia, legal, sa invoce procedura legala falimentului, dupa care justitia americana decidea, in functie de prevederile statului L.S.M. din Hickory,NC,USA, cine este beneficiarul bunurilor L.S.M.
  3. Nu trebuie sa fiti surprinsi de volumul colectei/donatiilor strinse de Adventisti, deoarece in spatele colectei se ascunde obligativitatea platii zeciuielii, cit si o alta practica, datind din perioada persecutiei comuniste – cind se aduceau sume/donatii/ajutoare mari in valuta din strainatate, apoi erau schimbate in lei pe piata neagra din Romania si erau puse apoi direct in cutiile si vasele de colecta, in timpul serviciilor divine din bisericile din Romania. In felul acesta, sumele venite din strainatate clandestin erau naturalizate ca fiind de origine interna, ‘romaneasca’.

 10. as fi dorit o reactie la cele scrise de dl Mircia Stanescu in ultima postare.. ce dovezi are in legatura cu acuzatiile legate de ‘darnicia’ adventistilor? mi se pare ca nu depaseste conditia de ‘zvonac’. cu parere de rau..
  din cate stiu eu, banii au fost donati de oameni de afaceri adventisti pentru mai multe proiecte, nu numai pentru unul singur.. este adevarat ca adventistii ofera zecimea, dar acest lucru nu este obligatoriu, ci este voluntar.. ei care il respecta, continua sa o faca nu din obligatie, ci pentru ca au vazut ca Domnul este credincios si chiar revarsa zagazurile cerului…

 11. @ ionut – indiferent care ar fi adevarul, mereu unii vor zice ca a fost ceva necurat, altii vor sustine sus si tare contrariul… E in firea lucrurilor, nu? Important insa este faptul ca s-au strans acesti bani. Cine i-a donat… si cu ce scop… In momentul acesta nu ma pot gandi decat la un principiu care mi se pare extraordinar: nevinovat pana la proba contrarie. Altfel spus, normal este sa acordam acea prezumptie de nevinovatie… Si sa evidentiem astfel de initiative. Pana la proba contrarie, normal… 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: