Publicat de: Adrian | august 19, 2008

Din ciclul „e la moda sa ajuti sinistratii”…

Yeap… Tot felul de vedete TV, politicieni si organizatii au sarit in ajutorul sinistratilor. Nimic de zis, orice ajutor este binevenit pentru bietii oameni care si-au vazut, intr-o clipa, prapadite agoniselile de-o viata.

Lasand la o parte faptul ca este anormal, in 2008, sa ridicam neputinciosi din umeri si sa ne rezumam doar la a anunta cod nu stiu de care de precipitatii, sau sa ne incaltam cizmele de cauciuc si „sa mergem in teritoriu”, cu tarla de reporteri dupa noi, lasand la o parte faptul ca tari ca Olanda, de exemplu, smulg anual din ghearele apelor sute de metri buni de uscat, gratie digurilor si sistemelor ingineresti (apropo, la noi asta inca este trecut la rubrica SF… precum si faptul ca, pentru o suma de bani care exista la bugetul oricum extrem de generos pentru ceea ce se face, putem importa know-how nu doar din Olanda, ci de pretutindeni din lume), lasand la o parte chiar si faptul ca romanul nostru nu si-ar asigura pentru nimic in lume casa, chiar daca stie ca se afla „in calea apelor”, ba chiar, daca vreti, lasand la o parte si faptul ca multi asteapta doar de la jandarmi sa le fie curatate gospodariile, fara a pune mana pe lopata (Doamne-fereste… pai de ce? Sa munceasca Statu’…) ori au ajuns pana la gradul de inconstienta de a-si vinde pe te miri ce materialele de constructii venite gratuit pentru a-si reface gospodariile… in fine, zic, lasand la o parte toate acestea, orice initiativa de a-i ajuta pe sinistrati e laudabila. Orice om in nevoie, cand este intr-adevar in nevoie, are dreptul la ajutorul nostru. Chiar daca, poate, in anumite cazuri, se face el insusi vinovat, macar in parte, de (re)ajungerea in situatia cu pricina.

Exista insa si anumite aspecte de un umor involuntar ale unor astfel de gesturi… Bunaoara, am citit nu demult despre faptul ca, la un club din Pitesti, s-au strans intr-o singura noapte donatii in valoare de 15.000 Ron, in cadrul unui spectacol de binefacere. Poate va intrebati unde este partea hilara… pai… e simplu… „Artistii” care au prestat sunt… o trupa de striptease masculin si o actrita XXX… Ei?…

 

Sursa o gasiti aici.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: