Publicat de: Adrian | octombrie 3, 2008

Vreau sa traiesc! Ma ajuti? (4)

De la: Rene

Rene m-a abordat astazi din nou si m-a rugat sa popularizez cazul. „Ma doare inima cand vad atatia copii cand mor”. Daca cineva poate face ceva… fiecare donatie si fiecare rugaciune conteaza! 

 

Inca o poveste care poate avea final fericit. Este vorba despre un baietel de 5 ani internat la sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucuresti si care vrea sa mearga acasa. De noi depinde.

Va recomand emisiunea “Atunci şi acum”, marti 14 octombrie 2008 incepand cu ora 18.00

http://www.jurnalul.ro/articole/133961/
http://www.sepsiszentgyorgy.info/ferike/index_ro.html

“În urmă cu trei ani zona Baraoltului, după care întreg judeţul Covasna şi mulţi oameni din Ungaria şi-au unit forţele pentru a o ajuta pe Bocz Zoltan Imola, care suferea de leucemie, să adune contravaloarea operaţiei care putea salva viaţa ei. După un efort care a durat luni întregi, Imola a primit o şansă de însănătoşire la Spitalul din Miskolc, Ungaria, dar organismul ei nu a reuşit să învingă această boală.

Acum din nou oamenii din aceste zone încearcă imposibilul, să salveze viaţa lui Szocs Ferike, în vârstă de cinci ani, din Băţanii Mari, care, la fel ca Imola, trebuie operat.

În urmă cu doi ani băieţelul a început să aibă dureri la membrele superioare şi inferioare, mersul provocându-i dureri. Părinţii l-au dus mai întâi la Baraolt, apoi au fost îndrumaţi la Dr. Molnar de la Spitalul Judeţean Sf. Gheorghe. Rezultatele analizelor nefiind concludente, pentru alte analize s-a solicitat consultanţă de specialitate la Institulul Oncologic Fundeni, Bucureşti, unde s-a stabilit că Ferike suferă de leucemie.

Ferike a petrecut opt luni în capitală cu mama sa. L-au externat, comunicâdu –li-se faptul că, dacă respectă anumite reguli şi acasă pote fi tratat. Mama lui Ferike a fost pregătită ca îngrijitoare şi s-a părut că totul merge bine.

Rezultatele săptămânale de la Spitalul Oraşului Baraolt şi rezultatele lunare de la Bucureşti arătau că familia poate avea încredere şi Ferike se va însănătoşi .

Deşi nu frecventa cursurile de la grădiniţă, Ferike se juca mult, arăta receptivitate pentru a învăţa, doar din când în când avea dureri care –l aminteau de boala lui.

Problemele mari au început să apară la sfârşitul lunii iunie a anului 2008, când durerile membrelor s-au accentuat, iar la începutul lunii iulie cu ocazia controlului de la Bucureşti, a fost luată decizia:

Ferike trebuie să fie operat ca să se însănătoşească

Transplantul de măduvă, în funcţie de spitalul unde se efectuează, costă între 100.000 – 150.000 de Euro, sumă care din salariul obţinut de tatăl copilului, ca ocupaţie pădurar, şi venitul realizat de mamă ca îngrijitoare nu poate fi acoperită . Toate economiile familiei au fost înghiţite de tratamentele efectuate până în prezent .

La această cauza nobilă, între primii s-a alăturat bunicul lui Imola, dl. Zoltan Elek şi crede cu tărie că bunătatea oamenilor din zonă şi a tuturor oamenilor din lume va ajuta acesată familie să ofere o şansă fiului lor şi se va aduna această sumă fabuloasă, suficientă pentru efectuarea transplantului.

Conturi bancare:

Conturi personale ale lui Szőcs Ferenc:

RON: RO04 RNCB 0125 0534 9229 0003
USD: RO74 RNCB 0125 0534 9229 0004
EUR: RO47 RNCB 0125 0534 9229 0005
HUF: RO20 RNCB 0125 0534 9229 0006
Banca: B.C.R. Ag. Baraolt
Cod Swift: RNCBROBU
Adresa: str. Libertăţii, nr.2/A, Baraolt, jud. Covasna

Cont deschis la Societatea Naţională de Cruce Roşie a României – Filiala Judeţeană Covasna :

RON: RO55 RNCB 0124 0380 2054 0039
Cod Swift: RNCBROBU
Banca: B.C.R. Ag. Sf. Gheorghe
Adresa: str. Josef Bem, nr.4-7, Sf. Gheorghe, jud. Covasna


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: