Publicat de: Adrian | decembrie 2, 2008

ICE (in case of emergency)

Nu cu multa vreme in urma a trebuit sa imi reinnoiesc pasaportul. Am observat ca acolo, pe ultima pagina, era o rubrica intitulata „In case of emergency”. Am vazut-o si mai demult, insa acum a fost prima oara cand am completat-o cu datele primei persoane care as vrea sa fie anuntata in cazul in care ceva neasteptat s-ar intampla cu mine si ar trebui anuntat cineva.

Mi-am adus aminte de aceste aspecte citind o informatie interesanta, pe care chiar cred ca este important sa o cunoastem si sa tinem cont de ea.

Cei care lucrează pe salvări, pompierii etc. au ajuns la o concluzie foarte importantă: ei au observat că persoanele accidentate sau care au suferit alte nenorociri, au la ei telefoane mobile. Cu toate acestea, cei care au ajuns să îi salveze, nu ştiu pe cine să anunţe din maldărul de nume de pe lista telefonului. Din această cauză, ei au făcut o recomandare cum că toată lumea să înregistreze în telefonul său mobil numărul şi numele persoanei (persoanelor), care trebuie anunţată (anunţate) în caz de nevoie. Pentru aceasta s-a înfiinţat pseudonimul internaţional

ICE (In Case of Emergency).

Sub acest nume am putea să înscriem numele şi numărul de telefon al persoanelor pe care ar putea să îi înştiinţeze în astfel de cazuri cei de pe salvare, pompierii, respectiv poliţia. În cazul în care am dori să dăm mai multe persoane, aceştia ar putea să apară sub pseudonimele ICE1, ICE2, ICE3 etc. Această soluţie este simplă, nu costă nimic şi poate să fie foarte eficientă.

Eu mi-am trecut deja in telefonul mobil, un contact nou. La rubrica „Nume” am trecut „ICE”, iar la „Prenume” am trecut numele mic al sotiei mele si telefonul de acasa. Voi… veti tine cont de aceasta initiativa?


Răspunsuri

 1. Da, eu am facut deja modificarea in telefoane, si, mai mult, transmit aceasta recomandare, mai departe, aici: http://shalomshalom.wordpress.com/recomandari/

 2. Multumesc!

 3. Si eu multumesc. E un articol util

 4. Numarul respectiv nu trebuie sa mai existe inca o data in agenda. Pentru ca altfel nu mai este identificat la apel. Te suna sotia – vezi un numar si nu-i dai atentie. Iese scandal 🙂

 5. Hei… eu am trecut numarul de fix, de acasa… 😉

  Oricum, buna sugestia! O clipa de neatentie si… mananci conserve o luna… 🙂

 6. Tzine si de sotzie – daca ai facut la fel cand nu ti-a raspuns, acum are un motiv sa se „revanseze”
  insa daca tratezi sotia ca pe o regina, vei fi un rege… iar regele, traba lui ce face si de ce nu raspunde – important este sa stim ca este OK ! dar uite ca tocmai in momente de „forta majora” ai nevoie de acel apel, pe care nu se stie cui trebuie adresat si cine trebuie anuntat ca ceva nu e OK !!!???

  ce vroiam sa spun este BRAVO, de cati ani am telefon mobil, ma confrunt cu aceasta problema – CUM SA INTRODUC NUMARUL SOTULUI? Si sub ce nume? Nu exagerez daca va spun ca la fiecare 3 luni maxim, tot modific numele din agenda telefonului la nr.ul sotului. Acum il am la „sotzul” + numele de familie, dar mereu cand plec din tara ma gandesc ce stiu aia sa caute la cuvantul „sot”, mai ales ca nu stiu romana, si tot asa, modific si ma tot gandesc ce sa fac.
  Adi MULTUMESC !!! pentru aceasta informatie utila, pe langa cele placute/interesante de care avem parte alaturi de Jurnalul tau.

  me

 7. Suzi – nu stiu daca esti prima data pe blog (din cate inteleg nu) dar, din cate imi amintesc, e prima data cand lasi un comment, so… Bine ai venit.

  Si multumesc pentru aprecierile pe care, sincer, nu stiu daca le merit.
  Multumesc, de asemenea, pentru gandurile tale.

 8. Daca tratezi sotia ca pe o regina … risti sa devii bufonul … 🙂 Mai trebuie din cand in cand sa-i arati ca esti rege … si sa nu-i raspunzi la telefon pt ca esti foarte ocupat … 😉

 9. ca sa se evite problema cu existenta aceluiasi numar de doua ori eu unul am pus in fata persoanelor care trebuiesc contactate ICE ..asa am rezolvat problema cu doua numere..

 10. Cred ca e o solutie buna, Big Stan. La mine apar ambele numere, dar cred ca voi face modificarea si eu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: