Publicat de: Adrian | ianuarie 16, 2009

Romania, invitata sa respecte casatoriile intre persoanele de acelasi sex

Ziarul Gandul a publicat un articol din care aflam de ultima „isprava” a Parlamentului European intr-ale diversitatii si multiculturalitatii. Imi permit sa citez un fragment:

„Parlamentul European invită statele membre să propună linii directoare pentru recunoaşterea reciprocă, între statele membre, a legislaţiei existente, în vederea garantării faptului că libertatea de circulaţie în Uniunea Europeană a cuplurilor de persoane de acelaşi sex se aplică în condiţii egale cu cele pentru cuplurile heterosexuale”.

In mod firesc, unele organizatii care le promoveaza drepturile au decis sa speculeze momentul, promovand initiativa drept un indemn clar la recunoasterea sau chiar legalizarea acestor cupluri si in tara noastra, desi textul in sine face referire la „libertatea lor de circulatie”.

Eu unul nu pot decat sa sper in consecventa legislativului macar in acest domeniu si din acest punct de vedere. Adica, altfel spus, poate ca s-a gasit in sfarsit un domeniu in care putem spune „nu”, indiferent de presiunile din afara tarii noastre. Consider ca a le garanta libertatea de circulatie nu presupune nicidecum recunoasterea acestor casatorii. Si asta cu atat mai putin intr-o tara declarata intr-o proportie covarsitoare „crestina” si, implicit, adepta a valorilor crestine printre care, evident, nu se numara si homosexualitatea (declarata cat se poate de clar si de raspicat drept „pacat” extrem de grav in numeroase pasaje din cartea de capatai a crestinatatii, Biblia – pe care, apropo, inca se mai depun juramintele in tara noastra…).

In paralel cu acest eveniment, dar poate ca nu tocmai intamplator, se desfasoara – in Ciudad de Mexico, lucrarile celei de-a sasea „Intalniri Mondiale a Familiilor”. Mi-au placut o serie de afirmatii relatate de site-ul hotnews.ro (aici gasiti articolul), pe care le consider tot atatea raspunsuri intemeiate si de bun simt pe care, la o adica, le-ar putea transmite Romania solicitarii de a legaliza casatoriile intre cuplurile de acelasi sex:

1. „O experienta homosexuala ar trebui sa ramana intre granitele unei relatii private” (Cardinalul Enni Antonelli).

2. „Uniunile homosexuale sunt INACCEPTABILE pentru Biserica, ele sunt impotriva vointei Domnului” (Arhiepiscopul Polycarp Pengo).

3. „Noi avem altfel de viziuni asupra familiei” (mesaj afisat pe unul din bannerele celor cateva sute de manifestanti adunati in fata cladirii unde s-au desfasurat lucrarile simpozionului respectiv, pentru a promova mesajele acesteia, in ciuda faptului ca tara gazda a adoptat deja o serie de reglementari contrare).


Răspunsuri

 1. In primul rand recomand un site despre speranta si vindecare pentru homosexuali. Informatiile prezentate provin din comunitatea stiintifică internationala, autorii materialelor fiind psihologi, psihiatri si cercetatori. Site-ul contine si un documentar cu marturiile unor fosti homosexuali :
  http://www.homosexualitate.ro/
  In legatura cu aceasta, foarte interesant este si site-ul http://www.profamilia.ro/cateheza.asp?catehezediverse=z17
  Recomand si o recenzie a unei carti despre interzicerea de catre Dumnezeu in Biblie a actelor homosexuale, scrisa de trei biblisti si intitulata „Homosexualitatea in Biblie”:
  http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=15099
  Recomand si site-ul Altermedia:
  http://ro.altermedia.info/minoritati/mii-de-romani-protesteaza-impotriva-presiunilor-europene-de-legalizare-a-casatoriilor-homosexuale-2_9585.html
  Recomand si site-ul
  http://www.narth.com/docs/okay-rom.html
  In acest site gasiti marturia unei o foste lesbiene. A scapat de homosexualitate si acum participa la Intalnirea Anuala a Fostilor Homosexuali de la Washington.

  Nu spun aceste lucruri cu rautate, ci spre binele adevarat al celor care vor lua aminte.

  Trebuie sa facem distinctie intre tendinta si act in homosexualitate, asa cum se arata si pe al doilea dintre site-urile recomandate mai sus: tendinta homosexuala, constand in atractia fata de persoane de acelasi sex, nu e pacat daca nu i se da curs, daca nu este pusa in act. Deci tendinta homosexuala devine pacat cand este pusa in act, cand este transformata in fapt. Sunt numai doua cai cinstite: ori relatii in casatorie intre un barbat si o femeie, ori abstinenta in calugarie (sau abstinenta in lume). Deci, referitor la calugarie, mai este o varianta, care se mai numeste si calugarie alba, adica a fi in lume (nu in manastire), dar a trai fara a avea relatii sexuale cu nimeni. Este demonstrat stiintific ca abstinenta nu este imposibila si nu este daunatoare sanatatii.
  Cercetarile arata clar ca homosexualitatea este o devianta sexuala dobandita, nu genetica.
  Relatiile homosexuale, cu toate formele lor, sunt pacate mari, interzise de Dumnezeu in Biblie. (Geneza 19:1-13; Levitic 18:22; Romani 1:26-27, etc.)
  Dumnezeu a dat ploaie de foc peste cetatile Sodoma si Gomora datorita raspandirii, aproape generale, in aceste cetati, a pacatelor de homosexualitate masculina si feminina (Geneza 19:1-29), iar astazi, pe locul acelor cetati se afla Marea Moarta.
  Dar chiar si numai din faptul ca suntem creati barbati si femei ne putem da seama ca actele homosexuale sunt acte nefiresti.
  Insasi asocierea termenilor casatorie si homosexualitate este absurda. Asa-zisele „casatorii” homosexuale nu trebuie nicidecum legalizate din cel putin cinci motive: sunt pacate mari, sunt nefiresti, sunt un atentat la familie, sunt nerodnice (nu-si ating scopul nasterii de copii), iar copiii adoptati de aceste cupluri e clar ce fel de educatie ar primi…
  Persoanele homosexuale trebuie tratate cu iubire frateasca si compasiune si trebuie ajutate sa iasa din aceasta situatie. Daca persoanele homosexuale ajung la concluzia ca nu ar putea avea o relatie cu o persoana de celalalt sex in cadrul casatoriei crestine desi s-au straduit in mod serias si sincer sa se vindece, atunci trebuie sa poarte cu rabdare crucea abstinentei de la relatii sexuale.

  Recomand si blogul meu:
  http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
  Pe blog mai gasiti: inregistrari video, bara video, videoclipuri, legaturi cu numeroase site-uri foarte de interesante (unele dintre ele contin si posturi TV on-line si posturi de radio), carti foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fara a necesita descarcare in calculator), articole, adrese, numere de telefon si site-uri ale unor asociatii care ofera servicii gratuite, etc.

  Puteti intra si pe blogul urmator:
  http://www.augustincezar.blogspot.com/
  Acest blog contine argumente stiintifice si religioase ca un copil e fiinta umana din clipa conceperii, adrese, numere de telefon si site-uri ale unor asociatii care oferă servicii gratuite, ajutor material, consiliere si solutii alternative la avort, consecinte fizice şi emotionale ale avortului asupra femeii, marturii ale unor femei care au facut avort, marturii ale unor medici care au renuntat sa faca avorturi, solutii alternative la avort, legaturi cu multe alte site-uri asemanatoare.
  Va rog intrati pe bloguri si trimiteti-le mai departe. Chiar se merita.

 2. Multumesc, Cezar! Eu unul voi intra pe fiecare si voi fi foarte critic. Intentionez sa lansez cat de curand un alt proiect in care, daca imi va placea ce voi vedea (ca mod de abordare, ca sensibilitate si, nu in ultimul rand, ca marturie crestina) voi avea grija sa le promovez.

  Adrian

  PS Oricum, felicitari pentru initiativa. Nu sunt multi „pionieri” in domenii controversate precum cel pe care il abordezi…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: