Publicat de: Adrian | martie 6, 2009

Un lucru de apreciat la dom’ primar

Am spus de multe ori ca, in momentul in care voi gasi un lucru de apreciat la dom’ primar, voi fi primul care il va gratula pe medicul edil.

Bucurestiul parca ar fi un oras in care fotoliul de primar este o catapulta catre alte functii publice. A fost Victor Ciorbea, care parea pus pe fapte mari… La scurt timp dupa alegeri, a fost propus prim ministru, a acceptat si noi am fost nevoiti sa ne multumim cu „omuL IScusit”, in lipsa unei alternative mai bune. A venit apoi Baselu’, care de asemenea si-a suflecat manecile si a pornit la treaba… Marea asfaltare, operatiunea „maidanezul”, in care a avut chiar taria de caracter de a-i spune doamnei Bardot ca-i face cadou maidanezii, dar ca pe strazi nu ii mai poate tine… Toate pana la alegeri… Cand tavalugul Basescu a trecut fluierand de Sorin Oprescu… Si iacata-ne din nou fara primar… Alte alegeri… si sa traiasca dom’ Videanu. Acum, sincer, ma temeam ca vom avea aceeasi soarta si ca domnu’ doctor va candida la prezidentiale. Dar, spre suprinderea mea – si a multora! -, am citit declaratiile domniei sale si am aflat ca ramane aici. La primarie. Adica nu intentioneaza sa candideze la alegerile prezidentiale. A reziliat o serie de contracte si se pare ca s-a pus pe treaba… Good job! Parol! Iacata ca eu unul, desi nu consider ca am inca suficiente motive sa imi scot palaria, cel putin m-am hotarat sa mi-o mai ridic putin de pe ochi, unde mi-o infundasem dupa ce am citit planurile „strategice” cu care ne-a asaltat la alegeri, si pe care le-am considerat ori zeflemiste, ori de-a dreptul fanteziste. Se pare insa ca ele se modeleaza incet-incet dupa realitatea de pe teren si ca ne apucam de treaba… Ceea ce nu poate fi decat laudabil… dar, in acelasi timp, si singura sansa a domniei sale de a-si face un (re)nume care, de ce nu, l-ar putea propulsa intr-un viitor (deocamdata destul de indepartat) in fotoliul TeBe-ului de pe dealul Cotrocenilor…


Răspunsuri

 1. Buna si felicitari pentru blog!! Imi poti lasa o adresa de contact (mail)?

 2. Adi, tu il crezi? Pana la proba contrarie, eu as prefera sa ma abtin de la a-i da credit in alb… Mai ales dupa mascarada penibila de la ultimele alegeri, in care a fost actor principal.

  Iar la faza cu suflecatul manecilor… Doamne ajuta! Numai sa nu ramanem doar cu asta. Tare ma tem ca e doar pentru impresie artistica.

  Oricum, daca merge in ritmul asta, probabil ca ii vor mai trebui inca 30 de mandate pana sa faca ceva care sa conteze. Dincolo de gargara si de rateurile gramaticale, mie mi-e simpatic dom’ primar, mai ales din cauza unei experiente personale, in care am fost martor intamplator al unui gest de omenie din partea lui, dar nu cred ca e suficient!

  Dar, daca am fost atat de idioti incat sa ii votam pe toti mascaricii astia care au tot facut schimb de putere, de parca ar fi fost la un meci de tenis ce se intinde pe 20 de ani si sa credem orbeste pana acum, hai sa o mai facem o data!

 3. PS: ma refer la alegerile in care a candidat, nu la ultimele desfasurate, scuze!…

 4. CP – Multumesc si bun venit aici. ma poti contacta la scrisorica@gmail.com. Mailul tau va fi redirectionat automat catre adresa pe care o folosesc in mod curent.

  Cu prietenie,
  Adrian

 5. Martian,

  Iti inteleg perfect scepticismul. Eu am promis ca, in ziua in care voi gasi ceva de apreciat, un lucru bun care merita evidentiat la primarul, nu la omul sau la medicul Sorin Mircea Oprescu, voi face o postare aici. So… Here I am.

  Oricum, daca vrei o opinie sincera, cred ca sunt foarte multe lucruri care trebuiesc schimbate la nivel municipal si ca, daca iti doresti atat de mult acest fotoliu (de primar al Bucurestilor) trebuie sa fii ori inconstient, ori… Hmmm… You got it… Important este ca orice ar fi sa fie dispus sa faca treaba. In rest, toate se pot (de)prinde pe parcurs…

  Adrian


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: