Publicat de: Adrian | Martie 16, 2009

Generatia oamenilor nascuti obositi a inventat ouale… lichide…

Sau, cel putin, asa cred ei… De fapt, realitatea este cu totul alta… Ouale lichide s-au inventat la noi, in Romanica lu’ nea Nicu, pe vremea cand mai intai te asezai la coada, ca sa prinzi un loc cat mai in fata, si de-abia dupa aceea intrebai, cuminte, „ce se da? la ce e randul?”… Ajuns in fata, impins de puhoiul care, la fel ca si tine, nu avea habar ce „s-a bagat” la Alimentara, dar statea acolo pentru ca orice era bun (vorba „pupi si bagi in traista” tot de pe atunci dateaza, apropo), aflai ca poti sa cumperi oua… Nu aveai la tine „cartonul” sau, cum i se spune mai nou, cofragul, insa asta nu conta prea mult… Scoteai cumintel sacosica din dotare, le asezai frumos, iti suflecai manecile si te pregateai sa iti faci loc prin multime, spre iesire, sa le pui la frigider… Cu o mana pe sus, tinand bine de sacosa, cu alta pregatita sa-i intepi cu cotul pe calicii care inca n-apucasera, ca tine, ravnitele produse galinacee, izbuteai cu anevoie sa iesi din nou la aer curat… Iti faceai inventarul cumintel (cate haine rupte, cate oua sparte etc.), apoi porneai cumintel spre casa, sa iti pui ouale in stare lichida fie la prajit, fie in cate-un pahar, in frigider, „pentru mai tarziu”. „Omleta la punga”, sau „gata omleta”, se facea extrem de simplu, scurgand-o din punga direct in tigaie. Fara batai de cap, fara coji sparte… ca-n reclama la telefonia mobila… fara contract, fara abonament… Doar cu cate-o bodoganeala de la consoarta… 🙂

oua-sparte

Dar sa revenim la „marea” inventie a unor fermieri englezi. Am citit in Gardianul cum ca angajatii Oakland Farm Eggs au venit in sprijinul bucatarilor lenesi, pe care i-au scutit de obositoarea  activitate pe care o presupunea spartul oualor in bucatarie, oferindu-le un produs pe care ei il considera a fi noua revelatie gastro: ouale fara coaja, in forma lichida, la juma’ de litru… Produsul rezista 21 de zile daca este sigilat si tinut la rece sau doua-trei zile dupa desfacere… Lansarea oficiala a minunatiei este programata in saptamana 16-20 martie 2009…

Jos palaria, Bibicule… Asteptam cu interes si alte aparitii revolutionare si, intre timp, nu putem spera, ca niste epigoni ce suntem, decat sa le sugeram cu umilinta cateva alte inovatii absolut necesare: pesmetii gata inmuiati, cremwurstii gata fierti si inmuiati in mustar, cafeaua injectabila (direct in vena, varianta pentru criza economica – cu o singura cana „saturi” toata institutia…) si salariul gata cheltuit. A, ba nu, pe-asta deja il avem… 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: