Publicat de: Adrian | martie 19, 2009

Reapare Inchizitia?

Ceea ce numim, generic, Inchizitia, sau Suprema Congregatie a Inchizitiei Universale, institutia care a starnit atat de multe controverse cu doar cateva secole in urma (numele multor reformatori martirizati fiind legate iremediabil de aceasta), se pare ca va fi resuscitata. Desigur, nu pentru acelasi scop si nu cu aceleasi prerogative.

Congregatio pro Doctrina Fidei – acesta este noul nume al institutiei – apare, potrivit The Independent, citat de descopera.ro, ca urmare a nevoii de a discerne, de a oferi o perspectiva avizata si categorica asupra fiecareia dintre „miracolele” semnalate Bisericii de pretutindeni; avand in vedere ca multe dintre acestea sunt falsuri grosolane, dar si faptul ca exista totusi posibilitatea ca unele sa fie minuni veritabile, trebuie sa existe un for competent si capabil a se pronunta, dincolo de orice indoiala.

Astfel, cei care pretind ca au viziuni, care prezinta stigmate sau care sustin ca pot infaptui sau au asistat la miracole divine vor trebui sa treaca prin veritabile „furci caudine” inainte de a primi o confirmare oficiala. O intreaga armata de psihologi, teologi si chiar oameni de stiinta atei vor incerca sa dovedeasca falsele miracole, inainte ca ele sa fie recunoscute de Biserica. Testul final va consta intr-o serie de sedinte cu mai multi exorcisti ai Vaticanului care se vor asigura ca, intr-adevar, miracolele sunt conforme cu doctrinele bisericesti, si nicidecum o lucrare a diavolului.

pict

Mai multe detalii gasiti aici.

De fapt, din cate stiu eu, un astfel de for care sa examineze minunile exista deja, insa probabil ca antenumita Congregatio pro Doctrina Fidei va avea mai multe atributii si o credibilitate mai mare. Asteptam noi informatii…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: