Publicat de: Adrian | mai 27, 2009

La inceput, omul l-a creat pe Dumnezeu?!

Nu mai putin de 25 de autobuze din Chicago au fost inscriptionate de o organizatie ateista din statul american Indiana cu mesajul „La inceput, omul l-a creat pe Dumnezeu”.

„Scopul acestei campanii, care se va desfasura pana in iunie, este sa incurajeze discutia despre religie si locul sau in societatea noastra”, a declarat Charlie Sitzes, un purtator de cuvant al grupului. Publicatia precizeaza ca Indiana Atheist Bus Campaign si American Humanist Association au strans peste 10.000 de dolari pentru a cumpara spatiu publicitar in Indiana si Illinois.

„Toti ateistii cred ca Dumnezeu este creatia omului. Obisnuiam sa avem mii de Dumnezei, acuma am ajuns insa la unul singur. Ne apropiem de numarul real”, a spus Sitzes, adaugand ca „sloganul campaniei din Chicago afirma ca religia este o creatie sociala, a omului – la fel ca literatura, arta, politica si stiinta – si, datorita acestui fapt, ar trebui sa fie supusa dezbaterii, la fel ca si celelalte”. Sitzes a declarat ca opiniile ateistilor, agnosticilor sau ale umanistilor sunt deseori ignorate.

Grupul a decis sa inscriptioneze mesajul pe autobuzele din Chicago dupa ce o campanie similara in Indiana a fost respinsa de autoritatile locale. Grupul intentiona sa plaseze mesajul „Poti fi bun si fara Dumnezeu” pe mijloacele de transport public din Bloomington si South Bend.

Chicago Tribune noteaza faptul ca, in 2008, opt organizatii religioase (musulmani, romano-catolici, adventisti de ziua a saptea etc.) au afisat mesaje pe mijloacele de transport in comun din Chicago.

(Sursa: hotnews.ro)

Sincer vorbind, toata povestea si toata aceasta stradanie ateista imi aduc aminte de celebrele vorbe de duh ale lui Bultmann – „omul nu este altceva decat maimuta care vrea sa fie Dumnezeu”. Desigur, nu sunt de acord cu teoria inrudirii noastre cu primatele, pe care o consider o aberatie cat casa, insa parca prea des unii giboni cu chip uman incearca sa ii uzurpe locul Creatorului…

Oare nu avea dreptate Wurmbrand cand ii considera pe ateisti persoane care cred in Dumnezeu, pentru ca altfel nu ar lupta cu atata inversunare impotriva unei Persoane despre a Carui existenta nu sunt convinsi? Ar lupta oare si  ar investi atatea resurse in lupta impotriva unui dusman imaginar, precum Don Quijote? Desigur, cand vorbim despre credinta militantilor ateisti discutam despre principiul enuntat de Iacov in epistola nou-testamentara care-i poarta numele, conform caruia „si dracii cred… si se infioara…”

In fine, nu-mi ramane decat sa ma amuz la gandul ca macar ateistii din SUA sunt nevoiti sa plateasca aceste campanii cu bancnote pe care scrie… „In God We Trust”…   Sâc-sâc-sâc!     🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: