Publicat de: Adrian | mai 28, 2009

Crestinii, cea mai discriminata comunitate din societatea britanica?

Nu stiu cum se face, insa in societatea noastra post-moderna si post-crestina ni se pare firesc sa auzim vociferari ale diferitelor (mai mult sau mai putin) „minoritati” de tot felul: religioase, etnice, rasiale, sexuale etc. Se tot discuta despre drepturile acestora, se fac concesii extrem de mari (asa-numita discriminare pozitiva); nimic de zis, este laudabil sa recunosti anumite drepturi. Desigur, totul isi are limitele sale, chiar si in societatea noastra contemporana unde anumite comportamente anormale au ajuns sa fie considerate acceptabile pe acelasi criteriu al nediscriminarii minoritatilor.

Partea ciudata este insa ca, in paralel cu aceasta acceptare a unor drepturi religioase ale diferitelor comunitati etnice, rasiale, sexuale sau religioase, se procedeaza din ce in ce mai des la limitarea, restrangerea, ba chiar interzicerea unor drepturi ale altor comunitati. Am tot scris despre interzicerea dreptului de a discuta despre anumite subiecte religioase in anumite cercuri, despre interdictia detinerii Bibliei in bibliotecile publice din anumite parti ale lumii s.a.m.d. – toate plasate exact la polul opus fata de atitutinea fata de minoritari. Altfel spus, daca unui homosexual i se interzice sa se uite in public pe o revista cu doi barbati care se saruta, este considerata discriminare; daca unui crestin din armata americana i se interzice sa isi utilizeze Biblia, este considerat un gest normal si anti-prozelitism. Daca un grup ateist isi posteaza mesajele pe autobuzele publice, este considerat o marca a normalitatii. Daca un grup crestin evanghelic ar posta pe autobuze un mesaj ideologic crestin, ar fi considerat prozelitism. Daca Biblia este interzisa in anumite spatii publice, este considerat un gest normal si o atitudine nediscriminatorie fata de alte religii. In schimb, nu am auzit de nici o interdictie in ceea ce priveste Vedele, Coranul sau Versetele satanice ori Biblia satanica sau diverse carti de magie, ocultism, mitologie pagana etc.

Poate ca exagerez, insa chiar am senzatia ca am ajuns, noi crestinii, generic vorbind, sa fim din ce in ce mai discriminati. Si nu pot decat sa constat ca si altii au ajuns la aceleasi concluzii care pe mine unul ma ingrijoreaza…

Redau in cele ce urmeaza un fragment din Ziua, care relateaza cazul unui asistent britanic – Anand Rao, concediat pentru ca i-a propus unei paciente, ca metoda terapeutica pentru a scapa de moarte, sa mearga la biserica, unde Dumnezeu o poate elibera de acea povara sufleteasca.

„Pacienta mi-a spus ca medicul a informat-o ca nu mai are mult de trait. I-am sugerat sa mearga la biserica, iar Dumnezeu o va ajuta sa se elibereze de povara”, a declarat Rao, care lucreaza ca asistent de 40 de ani. Insa, se pare ca pacientul nu a primit atat de bine sfatul.Organizatorul cursului a trimis apoi o scrisoare angajaunui asistorului barbatului, Spitalul Universitar din Leicester. La doar cateva zile el a fost dat afara pentru incalcarea codului de conduita despre respectarea demnitatii pacientilor.

Rao, tatal unui baiat, s-a mutat din India in Marea Britanie in urma cu 40 de ani.

El va actiona in instanta spitalul pentru discriminare religioasa. „De cand s-a angajat la noi, Rao a incalcat des regulile codului de conduita”, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului.

Cazul lui nu e insa singular, crestinii din aceasta tara sugerand ca ar fi cea mai discriminata comunitate din societatea britanica, titreaza „Mail Online”.

Sursa: Ziua


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: