Publicat de: Adrian | iunie 2, 2009

Un protestant evanghelic in cursa pentru Parlamentul European

Desi mi-am auto-impus o anumita perioada de tacere intr-ale politicii, cel putin in perioada de dinainte de alegeri, cand toata lumea incearca sa convinga electoratul de faptul ca ei ar reprezenta cea mai potrivita optiune, am decis sa fac o exceptie. Una singura. Si asta pentru ca este vorba despre prietenul si colegul meu (nu de serviciu, ci de „suferinte”… ne vedem din sase in sase luni, la examene…), Ben-Oni Ardelean.

Ben-Oni ARDELEAN este singurul candidat protestant evanghelic aflat in cursa pentru alegerile europarlamentare, asa ca am considerat ca informatia merita popularizata.

I-am cerut permisiunea de a prelua un material care a circulat pe e-mailuri in urma cu ceva timp. Nu redau numele semnatarului acestuia, nu din lipsa de respect pentru drepturile de autor, ci pentru ca informatia in sine este cea care conteaza in cazul de fata. Iar autorul textului sunt sigur ca va intelege si imi va ierta impolitetea.


Asa dupa cum stiti anul acesta in perioada 4-7 iunie vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European in toate tarile din Uniunea Europeana.Cei alesi vor servi in acest for european pentru o perioada de cinci ani.Desi nu dam mare importanta acestor alegeri doresc sa va reamintesc ca in anii urmatori Parlamenul European va emite majoritatea legilor in Uniunea Europeana si acestea vor afecta profund viata fiecarei natiuni parte a U.E.,inclusiv a Romaniei.Nu cred cva este nevoie sa va reamintesc ca prezenta evanghelicilor in acest for este extrem de scazuta,dar in contextul actual absolut necesara.Romania va fi reprezentata de un numar de 33 de europarlamentari. Cu ajutorul Domnului tara noastra are sansa reala de a avea in noul legislativ european un credincios evanghelic.Fratele Ben Oni Ardelean aflandu-se pe pozitia a sasea pe lista Partidului National Liberal,ar putea fi,cu ajutorul Domnului si cu sprijinul nostru,reprezentant ul evanghelicilor din Romania in Parlamentul European,dupa 7 iunie 2009,data la care au loc aceste alegeri in Romania.In acest context va indemn sa ne unim in rugaciune pentru Europa si sa-i cerem Domnului indurare pentru acest continent paganizat.Sa ne rugam pentru o prezenta evanghelica cat mai puternica si din cat mai multe tari.Sa ne rugam pentru fratele Ben Oni Ardelean si sa-i incurajam pe fratii nostri sa participe la acest scrutin electoral si sa sustina candidatul nostru.Stiu bine ca adesea avem optiuni politice diferite dar stiu la fel de bine ca unul din principalele atuuri ale copiilor lui Dumnezeu a fost si este capacitatea de a se sprijinii reciproc si de a fi uniti pentru o cauza comuna.
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!Dumnezeu sa binecuvanteze Europa!

Publicitate

Răspunsuri

 1. Am scris (critic) cu ceva vreme în urmă despre Ben-Oni. Sper că se admit și puncte de vedere disonante 😀

  Înțeleg că omul vrea să fie ales. Să-i fie de bine și să reușească. Dar poate că folosesc și scepticii la ceva. D-aia perseverez…
  http://drezina.wordpress.com/2009/05/04/ben-oni-cel-viteaz/

  Pentru neîncrezători, precizez că nu am nimic cu omul ca atare, nici nu sunt angajat să-l denigrez. Ba chiar mi-ar fi făcut plăcere să fiu contrazis!

 2. Știu că în multe privințe … politica nu e văzută bine, dar mai cunosc un aspect… toată lumea zace în păcat… și de ce nu în depravare morală…!
  Dacă e așa măcar avem dreptul și datoria să limităm corupția prin implicarea unor oameni de caracter care să poată spune deschi și răspicat de ce anume trebuie să ne ferim, avem nevoie de voci și minți care să nu facă doar figurația la cartonașele de vot sau listuțele ținute în palmă… M-am săturat de oameni cu vicii ascunse care nu fac decât rău politicii românești, dhiar politicii europene, mă doare că văd credincioși evanghelici care susțin perosoane duplicitare care și-au clădit cariera publică călcând peste cadavrele prietenilor și foștilor susținători!

  Avem un candidat creștin…!
  NU ZIC CĂ ESTE CEL MAI BUN, DAR MĂCAR E UNUL DINTRE CEI 100, POATE VOR FI ȘI ALȚII!

  Eu unul votez cu el… Restul comentariilor nu mă intereszează!
  M-am săturat de voci de boci și de vanghelofili, ca să nu mai zic și de alți crocodili cu ochi de amfibii alimentate de diferiți magnați care-i comandă!!!

  MERGEȚI LA VOT FRAȚILOR!
  Doamne ajută, Ben-Oni!

 3. Teofil S – Nu stiu daca il cunoasteti sau nu pe Ben-Oni. Este fratele, prietenul si colegul meu. A avut o sansa in care a crezut, pentru care s-a rugat si in care a investit – in primul rand timp si energie. Si cred ca merita sustinerea prietenilor!

  Nu stiu de care Ben-Oni vorbiti dumneavoastra. Eu vorbesc despre acel Ben Oni alaturi de care am stat la examene, nu despre un Ben-Oni de care am auzit de nu stiu unde.

  No offense… In privinta votului, fiecare cu constiinta si convingerile lui. Insa cred ca s-a mers prea mult pe principiul „partidul”, in dauna „omului”.

  Fiecare om si-o avea defectele lui. Eu sigur le am pe ale mele! Insa cred ca veti fi de acord cu mine cand spun ca este nevoie de oameni cu frica de Dumnezeu la toate nivelurile, si in mod special acolo „sus”, unde se fac politicile care ne influenteaza pe toti. Numai ca, dupa cum vedeti, sunt extrem de putini cei care se incumeta sa accepte o asemenea provocare, si sunt si mai putini cei care reusesc sa indeplineasca toate conditiile pentru a ajunge acolo…

  Chiar nu cred ca avea nevoie de asta in timpul campaniei! De fapt, acesta este si motivul pentru care am decis sa fac, in premiera, acest gest – de a va retine comentariul pana dupa alegeri.

  Disputele sunt dispute, dar cand se joaca atat de dur, sa ii lasam sansa lui, sa nu ne pomenim in ipostaza de a fi tocmai „dusmanii” celui din casa noastra…

 4. Nu consider că a critica pe cineva sau a dovedi prudență de un candidat înseamnă a-i fi dușman. În general nu sunt de acord cu exerciții care țin prea mult de imagine. Ben-Oni e la fel de necesar (sau nenecesar) în Parlamentul European precum suntem toți ceilalți în locul în care ne aflăm. Exemplele Scripturii (și ale istoriei Bisericii) sunt mai mult decât concludente pentru a susține că nu e musai ca un om să fie într-o funcție înaltă ca să aibă o influență decisivă într-un anumit moment, ci, dimpotrivă, unii au fost niște „nulități” în termeni politici, dar au transformat țări, nații etc.
  Există și de cealaltă parte exemple: oameni deosebit de bine poziționați care au făcut lucruri importante.

  Altfel spus, nu cred că șansele ca Dumnezeu să poată face ceva cresc dacă ajunge unul „de-al nostru” în Parlamentul European. Din punctul meu de vedere, asta ar însemna să cred că soarta lui Dumnezeu stă în mâinile alegătorului român (evanghelic sau de altă culoare) și chiar nu pot crede așa ceva. De aceea nu mă sfiesc să-l „atac” (că văd că așa se consideră) pe candidatul în discuție.

  Pentru mine problema nu e dacă mi se acceptă sau nu comentariul, dacă ajunge public sau nu, ci dacă e pertinent sau nu. Am mai fost taxat pentru că l-am criticat (de către un prieten) și i-am explicat care cred că sunt problemele. Credeți-mă că, în ce mă privește, aș fi fost oricând dispus să îl întreb aceleași lucruri și pe Ben-Oni Ardelean. Îmi asum observațiile mele și eventualele erori. Sunt gata să îmi fac mea culpa dacă am greșit.

  Nu înțeleg de ce trebuie un om „ferit” de o poziție critică. Doar e de la sine înțeles pentru un politician că va avea de înfruntat opoziții și mizerii serioase, nu o critică de blogger cu audiență nesemnificativă pentru alegătorii dumnealui. Dar dacă asta a fost decizia, n-am decât să o iau ca atare.

 5. Privesc sincer, cu simpatie și citesc un comentariu… personal al unei persoane interesate de a vedea cum lucrează Dumnezeu în providența Sa!

  Oare Dumnezeu nu lucrează prin oameni… de ce ar mai fi fost nevoie să se întrupeze Fiul lui Dumnezeu dacă planurle sale nu includ întotdeauna și decizii umane!

  Biserica e una… Politica e alta!

  Trebuie să îndeplinești trei condiții pentru a fi implicat îm politică:
  1. Să te pricepi… *a zis-o unfrate drag nouă (Vezi Iosif ȚON)
  2. Să ai chemare pentru asta … cul alte cuvinte să poți duce o asemenea responsabilitate…! A nu se uita exemplul foarte prost al fostului primar Doru POPA și amputea continua! Dar exemplul salutar al fratelui Dugulescu!
  3. Să înțelegi ce se întâmplă… ! Acest ultim criteriu ține de funcțiile managementului … și s-ar traduce prin capacitatea de a previziona anumite evenimente, aspecte sau alianțe pentru atingerea unor interese!

  Regret că doar căutam să punem probleme după ce s-a implicat cineva… și credeți-mă sunt sătul de critici și chibiți care aruncă niște cuvinte ca niște coji de semințe…
  Romani 14.14, 22 rămâne valabil ca principiu!

  E ok?!?!

  Așa cum spunea și Mântuitorul sunt multe lucruri de spus dar acum… nu le puteți purta….! Cu toate acestea Iubiți-vă unul pe altul!

  Critica e bună.. E acceptată și de Pavel în Corint… E bine să fie partide între voi… de ce?

  1Cor 11:19 căci trebuie să fie şi partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiţi buni.

  Aaaaaaa! Și încă ceva…

  1Cor 14:20 Fraţilor, nu fiţi copii la minte; ci, la răutate, fiţi prunci; iar la minte, fiţi oameni mari.

  De regulă argumentele unor copii sunt de genul… eu .. tu…! Aici vorbim de adevăruri care ne pot schimba viețile…. !

  O, Doamne și cum le mai schimbă!

  Deci, să căutăm împreună să lucrăm la binele cetății.. și să vestim Cuvântul…chiar dacă în moduri diferite!

  De ce? Păi tot Biblia ne spune:

  Filipeni 3:16 Dar în lucrurile în cari am ajuns de aceeaş părere, să umblăm la fel.

  Evreii se împărțeau în două … unii cu puterea și alții împotriva ei.. dar toți căutau binele întregii comunității poporului ales!

  Doamne ajută!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: