Publicat de: Adrian | iulie 23, 2009

Esti bogat, dar nu o stii!

Nu este nici o gluma! Daca lucrurile stau asa cum au incercat sa demonstreze Steve Henry si David Alberts in cartea lor „You are really rich, you just don’t know it yet”, atunci intr-adevar ne putem considera bogati.

Autorii, ambii cu experienta manageriala in publicitate, au incercat sa calculeze care este valoarea anumitor lucruri sau situatii din viata noastra, pornind de la o teorie care, desi bizara si, e drept, insuficient sustinuta stiintific, are menirea de a ne reaminti ca banii nu sunt cel mai important lucru de care poate dispune un om.

‘Cartea este despre un nou sistem de valori, o alternativa la un reper pur financiar. In mare parte pentru ca, drept urmare a crizei financiare, oamenii exploreaza diferite feluri de a trai si cauta ceva care sa inlocuiasca banii, considerati drept un criteriu general al valorii’, a declarat Steve Henry. Brainjuicer este o firma specializata in cercetare, a realizat un studiu pe un esantion de 1000 de persoane, pe care le-a intrebat despre lucrurile care le fac fericite. Oamenii au fost rugati sa dea note unui numar de 50 de evenimente si experiente din viata lor si sa le compare cu placerea pe care ar avea-o daca ar castiga la loterie. Folosind un sistem care transforma notele in valori monetare, au putut fi calculate preturile acelor lucruri marunte care ne fac fericiti. ‘Am inceput sa ne uitam la acele lucruri care chiar fac diferenta in vietile oamenilor si consideram ca viata este mai mult decat ingrijorarea ca trebuie sa strangem curelele din cauza crizei. Ceea ce realizeaza criza este sa ne faca sa ne gandim de doua ori inainte sa cheltuim bani si sa ne gandim ce vrem cu adevarat de la viata’, a mai adaugat Henry, precizand ca a fost interesant sa constate ca, atunci cand au facut studiul, foarte putini oameni au mentionat banii printre sursele fericirii.

Mai mult decat atat, printre lucrurile care ii fac fericiti cu adevarat, cei chestionati au enumerat o sarbatoare in familie, timpul petrecut cu prietenii, un moment de singuratate, sa-si vada nepotii sau sa viziteze lucruri pe care nu le-au vazut vreodata. Nu degeaba se spune ca sanatatea este mai buna decat toate, intrucat ea chiar s-a dovedit cel mai valoros bun al nostru, evaluat la 210.000 de euro. Pe locul secund se situeaza eternul ‘Te iubesc’, cu o valoare de 190 mii de euro, iar medalia de bronz a revenit relatiei stabile, 180 000 de euro.

Alte evenimente care se afla in topul celor mai bune 10 experiente de viata sunt: locuitul intr-o tara linistita si sigura- 150 000 de euro; posibilitatea de a avea copii- 143 000 de euro; petrecerea timpului cu familia- 128 de mii de euro. Rasul valoreaza 126 de mii de euro, sexul doar 122 de mii, mersul in vacanta 106 mii de euro, iar savurarea linistii si a pacii, 104.000 de euro.

Totodata, cei de la tara ar trebui sa fie bucurosi, intrucat viata la oras este mult mai putin valoroasa decat cea petrecuta in mediul rural. Cititul unei carti are un pret de 61 de mii de euro, in timp ce mersul la cinematograf valoreaza doar 24 de mii. Chiar daca ne simtim bine la serviciu, asta nu inseamna decat 43 000 de mii, fata de 57 de mii, cat aduce asteptarea sfarsitului de saptamana sau o zi libera, care valoreaza chiar 63 de mii de euro. Perspectiva de a ne trezi dimineata si anticiparea unei zile bune inseamna 19.000 de euro, in timp ce realitatea ca abia asteptam sa ajungem seara acasa are un pret de 52 de mii de euro.

Intr-adevar, ciocolata e de preferat mancarii gatite, intrucat acest desert valoreaza 46 000 de euro, fata de 36 de mii, ai unui fel de mancare. Vesti si pentru suporterii diferitelor echipe sportive! Intrucat acest lucru se poate dovedi cu adevarat frustrant, nu are o valoare mai mare de 33 000 de euro, in timp ce practicarea unui sport inseamna doar 26 de mii. Un animal de casa ne imbogateste cu 91.000 de euro, dar un copil este intr-adevar o comoara de 143 de mii de euro.

Sursa: Ziua si Newz.ro

Prin urmare, atunci cand se apropie scadenta la un credit, ratele la banca sau plata facturilor si esti demoralizat, ia pur si simplu o foaie de hartie si un creion sau un pix, revizuieste aceste criterii, uita-te in jurul tau la ceea ce ti-a daruit Dumnezeu si incepe sa socotesti… Vei descoperi, chiar daca, repet, este un joculet pentru copii cu un anumit nivel de inteligenta, ca exista in viata ta extrem de multe lucruri care te fac bogat si pentru care ai motive sa ii multumesti lui Dumnezeu. Pentru ca binecuvantarile Lui sunt inestimabile, dar REALE!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: