Publicat de: Adrian | august 20, 2009

Cu rugaciunile la Zidul Plangerii, via Twitter

Zidul Plangerii, din Ierusalim, este unul din locurile care pot fi catalogate drept „cele mai aglomerate din lume”. Daca nu prin numarul mare de oameni care sunt acolo intr-un anumit moment, atunci macar prin numarul imens al celor care au trecut si au poposit acolo vreme de secole. Este greu sa iti imaginezi acel loc fara cel putin cateva persoane care se roaga acolo ori isi plaseaza, plini de speranta, rugaciunile catre Atotputernicul in crapaturile acesti zid multicentenar.

Ierusalim_Zidul%20Plangerii_multime

Foto

De-a lungul timpului am auzit ori am citit de tot felul de inovatii ciudate legate de acest loc – unele facute voluntar, altele pe bani seriosi. Marea majoritate se bazau pe ideea de intermediere a unor localnici, care primeau rugaciunile diversilor interesati via posta normala, fax, e-mail sau chiar… sms.

Odata cu aparitia altor portaluri interactive si, mai ales, odata cu cresterea spectaculoasa a numarului de utilizatori au aparut, fireste, si variante corespunzatoare de a transmite acest tip de misive la Zidul Plangerii. Una dintre cele mai recente este via… Twitter. Un student israelian, Alon Nir, a deschis o pagina pe acest portal si ofera amatorilor posibilitatea de a-si trimite rugaciunile direct la Zidul Plangerii, prin intermediul initiatorului, care si-a asumat responsabilitatea de a printa si de a plasa apoi gandurile si dorintele secrete ale credinciosilor in fisurile din celebrul zid. Exista si o conditie: aceea ca misivele sa aiba maximum 140 de cartactere (limita admisa de Twitter).

Cat despre confidentialitatea acestora, Alon Nir sustine ca acestea nu pot fi vazute de public, ele fiind transmise direct pe site-ul initiatorului, transformat ad-hoc in mesagerul tuturor celor care vor sa apeleze la serviciile sale.

‘Oamenii au avut incredere in mine si mi-au impartasit cele mai intime dorinte ale lor si gandurile lor secrete, astfel ca este datoria mea sa ma tin de promisiune’ – este asigurarea oferita de Alon Nir. Cat despre pretul acestor servicii… momentan acesta este invaluit in mister… Fireste, nu poti sa nu te intrebi daca nu cumva trebuie sa platesti pentru asta si, daca da, cat anume? Sau, daca nu, cine suporta costurile pentru tiparirea mesajelor, pentru timpul si eforturile celui/ celor care vor duce acele misive si le vor plasa in crapaturile din Zidul Plangerii… mai ales daca tinem cont de faptul ca Nir trebuie sa ajunga cu ele din Tel Aviv, unde locuieste, pana in Ierusalim, unde se afla Zidul Plangerii…

In fine… inchei spunand ca eu unul stiu o cale mai scurta si mult mai convenabila de a transmite mesaje pe adresa lui Dumnezeu: rugaciunea. Facuta cu sinceritate si deschidere, in Numele lui Iisus Christos, cum invata Biblia, avem garantia Mantuitorului ca vor ajunge la destinatie…

 

Surse: reuters.com, newz.ro, hotnews.ro


Răspunsuri

  1. „calea mai scurta si mult mai convenabila de a transmite mesaje pe adresa lui Dumnezeu: rugaciunea. Facuta cu sinceritate si deschidere, in Numele lui Iisus Christos, cum invata Biblia, avem garantia Mantuitorului ca vor ajunge la destinatie…” – cred k este cel mai mare adevar pe kre il puteai spune….si indiferent de ce locuri sfinte am vedea si cate matanii sau mai stiu eu ce am face…doar un suflet curat si o rugaciune simpla dar spusa cu tarie de poate salva….

  2. Multumesc, Darkanny! Si bine ai revenit!

  3. Adrian,pentru mine nu prea am avut curaj,dar m-am rugat pentru doi din fratii mei-pentru casatorie-la Manastirea Sinaia,si minunea s-a intamplat.Unul din frati e casatorit din 96 iar cel mic are nunta in octombrie.Cum as putea sa-I multumesc?

  4. Maria,

    Cred ca o inima recunoscatoare si o rugaciune sincera, in care sa Ii spui din tot sufletul un „multumesc” si sa ii descrii bucuria pe care ti-a facut-o este un inceput bun…

    Adrian


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: