Publicat de: Adrian | august 30, 2009

S-a smitit si Biserica Evanghelica Lutherana Americana!

Ideea de sminteala mi s-a parut cea mai potrivita pentru ceea ce s-a intamplat recent in cadrul Bisericii Evanghelice Lutherane Americane (ELCA), institutie denominationala cu nu mai putin de 4,6 milioane de credinciosi in SUA. Ei bine, la o conventie desfasurata la finele lui august 2009 in Minneapolis, delegatii au votat, cu 559 de voturi pentru si cu 451 contra, sa accepte ca slujitori de cult si pastori homosexuali care au o relatie durabila si monogama.

„Am votat ca să dăm posibilitatea ca pastorii care au parteneri homosexuali şi lesbiene stabili să-şi exercite activitatea în biserică’, a declarat sâmbătă AFP John Brook, purtătorul de cuvânt al ELCA, care care cuprinde circa 10.000 de congregaţii pe tot cuprinsul SUA. Protestanţii luterani acceptaseră deja pastorii homosexuali, cu condiţia să fie celibatari. Şi alte biserici protestante, printre care Biserica episcopală americană, acceptă hirotonisirea pastorilor homosexuali.

Sursa 

Ma intreb daca nu cumva, la urmatoarea conventie, vor vota si scoaterea din Bibliile credinciosilor care vor ramane in cadrul acestei (de fapt, acestor) confesiuni – a tuturor pasajelor care osandesc homosexualitatea, care arata poruncile exprese ale lui Dumnezeu care opresc si condamna relatiile dintre persoanele de acelasi sex si care arata care va fi soarta eterna a celor care nu renunta la acest PACAT de o gravitate deosebita.

Si ma mai intreb, de asemenea, daca nu cumva vor mai urma si alte concesii facute altor categorii de oameni care cauta prin toate mijloacele sa isi justifice un comportament pe care Dumnezeu a spus cat se poate de clar si de raspicat ca nu il accepta, ba, dimpotriva, chiar il uraste!

De fapt, raspunsul il am deja… Oricat ar fi de trist, acceptand lucrurile acestea, confesiunile amintite sfasie din nou Trupul lui Christos, Biserica. Pentru ca, urmare fireasca a acestor decizii smintite, ei pot fi numiti oricum, numai CRESTINI nu (adica urmasi ai lui Christos, membrii ai Bisericii Lui, pentru care El insusi si-a dat viata, pentru a o infatisa inaintea Tatalui ceresc „fara pata si fara zbarcitura”, cum spune Scriptura). Trist, extrem de trist… Biserica a mai pierdut un membru al trupului sau…

Cu siguranta ca Luther, cel al carui nume il poarta aceasta denominatiune, in subramura sa americana, s-ar rasuci in mormant afland scarboseniile pe care le-au legiferat in infama zi de 21 august 2009 participantii la conventia ELCA din Minneapolis. Si nu numai el, ci si toti aceia care au incercat sa pastreze in sanul Bisericii invataturile curate si adevarate… stiti voi, cele de genul „uram homosexualitatea, dar trebuie sa iubim si sa acceptam homosexualii si sa ne rugam pentru recuperarea lor – fizica, mentala si spirituala”.

Inchei cu mahnire, pentru ca in luna august 2009 o alta parte a Bisericii a ales sa devina, din membru al trupului lui Christos, un club al homosexualilor, ignorand total faptul ca adevarata acceptare, pe care trebuie sa o cautam, ca urmasi ai Fiului Omului, este cea a lui Dumnezeu, nu a comunitatii care ne preseaza si ne sileste sa ii acceptam faptele murdare si comportamentul pacatos. Si, da, mi se pare extrem de potrivita o rugaciune veche, batraneasca, dar de o simplitate cutremuratoare: „Doamne, ai mila de noi!”


Răspunsuri

  1. mai rămânea să supună votului dacă le convine Biblia , şi atât.
    Au cedat presiunilor .Şi nu sunt primii în domeniu, din păcate.

  2. Intru totul de acord. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, poate ca ar fi fost o idee buna un astfel de vot. Oricum, alegerea lor demonstreaza clar ca nu le convine… sau, cel putin, nu TOATA. Azi au scos cateva paragrafe si porunci, maine vor scoate altele… Pana cand o vor scoate de tot din cult…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: