Publicat de: Adrian | septembrie 7, 2009

Predicator al urii, spera ca Obama sa moara de cancer si sa ajunga in Iad

Obisnuit cu imagine pastorilor care isi indeamna enoriasii sa se roage pentru sanatatea morala, spirituala, dar si fizica a celor care ii conduc, care le prezinta pasaje din Biblie – atat din Noul, cat si din Vechiul Testament care contin indemnuri sau chiar porunci in sensul acesta, marturisesc ca am fost de-a dreptul socat atunci cand am aflat despre un anume pastor american, un anume Anderson, care a adoptat o atitudine exact contrara:

„Cand voi merge la culcare, ma voi ruga ca sa moara si sa mearga in iad”, a declarat pastorul in fata enoriasilor sai din Faithful Word Baptist Church in Tempe, zona Phoenix. „Ma rog ca Obama sa se topeasca ca un melc” din cauza ca e „un diavol socialist, un criminal si un asasin de copii”, a adaugat pastorul.

„Sper ca Dumnezeu sa-i dea cancer de creier lui Barack Obama, ca sa moara precum Ted Kennedy. Sper ca asta sa se intample chiar astazi”, a repetat pastorul intr-un interviu pentru FoxNews, afirmand ca mesajul sau este „un razboi spiritual”. (Sursa: hotnews.ro)

Este adevarat ca exista foarte multe persoane sarite de pe fix, cu idei atat de radicale. Este adevarat si faptul ca numerosi prelati ori fete bisericesti cu atitudini similare. M-a surprins insa enorm sa aflu faptul ca Anderson pastoreste o biserica… baptista… Sa mai adaug si cireasa de pe tort, sau bomboana de pe coliva? Ok, daca tineti cu tot dinadinsul… Dar o voi spune sub forma de ghicitoare… Pusca mare de asalt,/ In spinarea unui participant/ La discursul lui Obama/ Ghici… din ce biserica e, mama?

Ei, da, raspunsul este, din pacate, evident…

Categoric, fiecare dintre noi avem simpatiile si antipatiile noastre politice (si nu numai politice). Insa de aici si pana la a ajunge sa te rogi nu pentru binele, ci pentru raul cuiva este o diferenta colosala! Da, motivele pot fi multe – cum este, in cazul de fata, politica pro-avort a presedintelui american. Dar ce te faci cu atatea versete biblice in care Dumnezeu afirma raspicat ca nu doreste moartea pacatosului, ci schimbarea stilului sau de viata? Ce te faci cu toata invatatura Mantuitorului, in care ni se cere sa ii iubim pana si pe vrajmasii nostri, „ca sa fim fii ai Tatalui nostru ceresc”? Ce te faci cu toate invataturile din epistolele pauline, in care suntem indemnati sa ne rugam pentru „cei pusi in dregatorii”, pentru „mai-marii cetatii”?

Da, este adevarat ceea ce spunea pastorul Anderson, ca nu a inventat el ura sau pedepsele, si ca in Biblie exista destule situatii cu deznodamant tragic. Dar pot sa spun, la randul meu, ca nu exista nici un loc in toata Scriptura in care sa fim indemnati, in calitate de credinciosi, sa ne rugam pentru raul celor care actioneaza impotriva preceptelor crestine sau impotriva lui Dumnezeu. Cu atat mai putin se poate afirma ca suntem indreptatiti sa urmarim raul acestora, sau sa predicam ura… Sa nu uitam ca Dumnezeu ni S-a revelat in Persoana lui Christos ca un Dumnezeu al dragostei, un Dumnezeu care, desi existau destui lideri religiosi (sau poate tocmai de aceea…) care aveau argumente solide pentru a nu ii agrea pe vamesi (colectorii de atunci ai impozitelor nedrepte impuse de cuceritorii romani), pe femeile usoare sau pe alti oameni numiti generic „pacatosi”, El le-a condamnat doar felul de purtare si atat. Le-a condamnat pacatele fara sfiala, insa I-a primit in preajma Lui, a luat masa cu ei si a intrat in casele lor (lucruri de neacceptat pentru liderii religiosi ai vremii)… Si multi dintre ei s-au schimbat in bine!

Fanatici si rataciti vor exista intotdeauna si in orice biserica. Inclusiv in cea baptista. De fapt, nu stiu de ce ma mir atat de mult… La urma-urmei, cel mai greu lucru pe care il poti face in zilele noastre este nu sa urasti, ci sa iubesti sincer si dezinteresat. Nu sa lovesti, ci sa oferi un sprijin. Nu sa doresti raul cuiva, ci sa te rogi pentru binele lui si, mai ales, pentru binele lui etern.

Nu urma exemplul lui Anderson, care nu face cinste nici denominatiunii, nici Bisericii, nici functiei sale eclesiale. Daca te deranjeaza faptele cuiva, le poti denunta – in public sau in discutii private. Ii poti argumenta pozitia si opinia ta. Sau te poti delimita de el. Insa in nici un caz unui crestin nu ii este ingaduit sa se roage pentru RAUL cuiva. Si cu atat mai putin pentru ca soarta eterna a cuiva sa fie Iadul! Mai mult, chiar daca ai face-o, nu uita ca o astfel de rugaciune nu va depasi tavanul camerei in care te afli…

Daca vrei sa fii deosebit, roaga-te pentru cei pe care nu ii agreezi. Cu atat mai mult trebuie sa te rogi pentru cei aflati in functii de raspundere, de ale caror decizii depind numeroase persoane. Si roaga-te ca Dumnezeu sa il ajute sa se schimbe in bine. Si sa traiasca in ascultare de El, pentru ca, in „ziua aceea”, sa poata ajunge in Raiul Sau. Pentru ca, rugandu-te astfel, va fi bine si de tine, si de el… pentru ca un om care traieste in ascultare de Dumnezeu, de Cuvantul Lui, nu poate sa isi urasca semenii si, chiar daca greseste uneori, nu va persevera in greselile sale…

Publicitate

Răspunsuri

  1. Cred ca se cheama-anarhie- ceea ce pastoreste susnumitul.Nu ma mir,ce are America sfant?Banul?

  2. Ei, sa nu generalizam. America are foarte multe lucruri bune. Si promoveaza ideea de eroism, de a adera la o cauza si de lupta pentru ea pana in panzele albe s.a.m.d.

  3. OK

  4. Bine te-am regasit,

    Ne poti gasi pe un blog nou, http://jurnaldecalatorii.wordpress.com, cu noi povesti din calatoriile noastre.

    Toate bune!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: