Publicat de: Adrian | octombrie 9, 2009

Rugaciune speciala pentru cupluri, inainte de…?

“Deschide inimile noastre catre tine, deschide-ne unul fata de celalalt si fata de bunatate”… Asa incepe o rugaciune mai putin obisnuita. Mai putin obisnuita nu atat continutului sau, ci mai degraba contextului in care este recomandata a fi rostita: inaintea momentelor de maxima intimitate din cuplu.

Desi pare cat se poate de ciudat, poate si datorita prejudecatilor care invaluie, in general, acest subiect oarecum tabu, scopul rugaciunii (culeasa din Prayer Book for Spouses, Carte de rugaciuni pentru soti, o culegere de doar 64 de pagini, publicata recent de Societatea Adevarului Catolic din Londra) este cat se poate de nobil: acela de a-i ajuta pe cei casatoriti sa se purifice, gandindu-se la cele de sus si vesnice si, de asemenea, de a-i ajuta sa se elibereze de sub povara egoismului care, din pacate, marcheaza in numeroase cazuri momentele cu pricina.

carte rugaciuni

Prin intermediul rugaciunii, cuplurile sunt indemnate sa il implore pe Dumnezeu sa le ajute sa obtina o dragoste dezinteresata, tandretea care uneste cu adevarat, abnegatia care urmareste intotdeauna adevarul si nu inseala, iertarea care primeste cu toata deschiderea, unirea fizica in dragoste plina de bunavointa.

”Ajuta-ne sa ne deschidem sufletele in fata Ta, fiecare in fata celuilalt si in fata bunatatii Tale, acopera saracia noastra cu bogatia milei si iertarii Tale. Imbraca-ne cu adevarata demnitate si primeste la Tine apiratiile noastre impartasite, pentru slava Ta, in vecii vecilor”.

Desi, pentru foarte multi, este intr-adevar ciudata aceasta recomandare – de a te ruga inaintea momentelor de intimitate, ba, in opinia reverendului Paul Hendricks, poate chiar idealista, autorii carticelei de rugaciuni care, fie vorba intre noi, contine astfel de texte pentru toate momentele din istoria unui cuplu, incepand cu logodna si terminand cu graviditatea si problemele varstei a treia, subliniaza faptul ca “Dumnezeu este inima fiecarei casnicii” si ca “e important ca biserica sa scoata in evidenta valoarea casatoriei, a vietii de familiie iar acest apel spre rugaciune e o metoda distincta de a valorifica aceste aspecte”. De asemenea, reverendul londonez accentueaza faptul ca este extrem de important ca Biserica sa sustina institutia casatoriei si a familiei, mai ales in contextul in care traim, iar cartea cu pricina reprezinta o adevarata metoda practica si concreta de a face lucrul acesta…

Sincer, marturisesc ca eu unul as fi curios sa o rasfoiesc mai pe indelete… Poate, cine stie, voi avea ocazia la un moment dat si o sa va pot oferi, la randul meu, mai multe detalii… Pana atunci insa, ramane doar o abordare interesanta, la care merita sa reflectam macar putin…

Articole care abordeaza problema:

http://www.cathnews.com/article.aspx?aeid=16242

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1210519/Never-mind-pillow-talk-couples-told-Roman-Catholic-church-PRAY-sex.html

http://www.usatoday.com/news/religion/2009-09-17-catholic-sex_N.htm

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/6125188/Say-a-prayer-before-sex.html

http://www.jurnalul.ro/stire-jurnalul/spuneti-o-rugaciune-inainte-sa-faceti-dragoste-519704.html

http://www.antena3.ro/stiri/bizar/carte-de-rugaciuni-pentru-soti-inchinati-va-inainte-de-a-face-dragoste_79305.html

http://www.libertatea.ro/stire/spuneti-o-rugaciune-inainte-sa-faceti-sex-254514.html

http://www.citynews.ro/cluj/international-20/inedit-rugaciune-recomandata-inaintea-partidelor-de-sex-59910/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: