Publicat de: Adrian | octombrie 26, 2009

Richard Wurmbrand – in „Noua colectie de modele – Secolele XX-XXI”

Dupa concursul „Mari romani” organizat de postul public de televiziune, a sosit randul unui post de radio sa propuna „Noua colectie de modele – Secolele XX – XXI”. Fireste, am fost interesat sa vad care sunt modelele si, mai ales, care sunt criteriile din umbra acelor propuneri. Astfel am putut constata ca ascultatorii pot propune ei insisi persoanele pe care le stimeaza si pe care le considera modele de urmat; asa se face ca, pe langa Plesu, Coposu, Elisabeta Rizea sau Regele Mihai figureaza si… Vanghelie.

Propunerea mea a fost „Richard Wurmbrand”. Motivele? „Pentru ca a fost un mare roman, un barbat al credintei, pentru ca a jucat un rol crucial in atragerea atentiei opiniei publice internationale asupra ororilor din spatele Cortinei de Fier, pentru ca a fost un luptator neinfricat pentru drepturile Bisericii prigonite de pretutindeni si apartinand oricarei denominatiuni crestine, pentru ca a fost un lider crestin atipic care nu poate fi asociat unei denominatiuni sau vreunui curent doctrinar, un om torturat pentru credinta lui in Christos, pentru ca este cel mai tradus roman al tuturor timpurilor… Si lista ramane deschisa.”

richard_wurmbrand

Un site excelent,  realizat de prietenul meu Mihai Ciuca, cu foarte multe informatii despre marele barbat al credintei, de unde am spicuit eu insumi cateva motive pentru a-mi sustine propunerea, este http://www.richard-wurmbrand.ro/.

De asemenea, exista o multitudine de materiale postate pe diverse portaluri.

Cred ca merita sustinut, pentru ca a fost intr-adevar un model demn de urmat. Si pentru ca ceea ce a lasat in urma merita cunoscut. Daca si voi considerati acelasi lucru, atunci puteti lasa comentariile voastre pe site-ul postului de radio care organizeaza concursul: http://www.radioguerrilla.ro/colectiemodele/page.php?id=77

Multumesc anticipat!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: