Publicat de: Adrian | Ianuarie 11, 2010

Gripa porcina, invinsa de ceaiul verde

Utilizat de secole in medicina traditionala a mai multor tari asiatice si pretuit astazi in toata lumea atat pentru proprietatile sale terapeutice, cat si pentru diversitatea de forme si arome in care poate fi procurat, ceaiul verde se pare ca ar avea nu doar proprietati anticancerigene, ci si antigripale, el putand tine piept cu succes inclusiv temutei gripe porcine (A/H1N1) si, de asemenea, ajutand la combaterea diferitelor infectii sezoniere obisnuite.

Un grup de cercetatori de la universitatea japoneza Shizuoka a descoperit recent ca totul s-ar datora galat epigallocatechinei (EGCG), principala componenta a ceaiului verde.

Cercetătorii de la Universitatea Shizuoka au realizat un experiment în cadrul căruia au amestecat trei tipuri de virusuri gripali, inclusiv A/H1N1 cu Galat Epigallocatechin extras din ceaiul verde. Amestecul a fost introdus într-o cultură de celule în scopul infestării acesteia. Apoi, savanţii au numărat celulele infectate. S-a dovedit că şi în concentraţii scăzute, EGCG împiedică acţiunea gripei asupra celulelor.

Medicii japonezi susţin că atât în formă pură, cât şi sub forma de extract medical, băutura tradiţională orientală poate fi remediul cel mai bun împotriva gripei porcine.

În topul celor mai folositoare produse pentru om, realizat recent de revista americană Forbes, ceaiul verde se situează pe locul 11, înaintea cepei şi usturoiului.

Sursa

Concluzia este cat se poate de simpla: tinand cont de faptul ca si vremea de afara parca te imbie si ea sa iti faci timp pentru a savura o ceasca de ceai verde, fie aromat, pentru diversitate, fie in forma pura, cu sau fara lamaie, fierbinte sau cu gheata, merita sa te rasfeti cu aceasta bautura atat de apreciata in toata lumea. Iar, daca te gandesti la faptul ca ea contine atat antioxidantii care lupta impotriva cancerului si a imbatranirii, cat si galat epigallocatechina, acel adevarat vaccin, dar si tratament antigripal natural, merita din plin sa zabovesti 1-2 minute in bucatarie si sa iti prepari macar o ceasca, pe care sa o bei ulterior, fiind recunoscator pentru faptul ca un tratament de-a dreptul miracolos are si un gust extraordinar, fiind parca dovada vie a faptului ca exista si „leacuri” eficiente care sa iti incante papilele gustative…

Anunțuri

Responses

  1. PINA LA URMA URMEI VACINUL ROMINESC A FOST BUN S-AU NU.!!!!!!!!!!!?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: