Publicat de: Adrian | mai 15, 2010

Ai carte, ai parte… de o mai buna sanatate a inimii…

Ai carte, ai parte… de o mai buna sanatate a inimii… Oricat de ciudata sau de hazardata ar putea parea afirmatia, totusi aceasta pare  a fi una dintre concluziile unui studiu publicat de revista de specialitate Heart.

Savantii suedezi care l-au realizat au comparat un esantion de 12.000 de persoane cu un istoric medical in care aparea cel putin un infarct cu un alt grup (de control) format din 14.000 de persoane sanatoase. Subiectii acestui studiu stiintific de mari proportii au fost selectati din 52 de tari, din analiza lor comparativa putandu-se constata ca „gradul de instruire al unei persoane, independent de nivelul economic al acesteia, este asociat in mod direct cu riscul unui atac cardiac.

In mod deosebit, a explicat Annika Rosengren, cardiolog la Sahlgrenska University Hospital din Goteborg, un nivel de instructie egal sau inferior la 8 ani de scoala poate insemna un risc mai mare de a suferi un infarct, cu 30% mai ridicat decat la persoanele cu studii superioare. Motivele? „Va trebui sa le aprofundam, dar probabil sunt legate de o mai buna cunoastere a factorilor de risc, prin urmare de o preventie mai buna”, a afirmat Rosengren” (sursa: http://www.descopera.ro/dnews/5363708-cultura-face-bine-inimii).

De fapt, daca stam sa ne gandim putin,  lucrul acesta este evident, putandu-se observa faptul ca, de exemplu, in acele medii in care, din varii motive, nu se pune accent nici pe igiena, nici pe o alimentatie corecta, adecvata, echilibrata, nici pe instruire, insasi speranta de viata este mai ridicata.

Inchei prin a aminti faptul ca, in urma cu 2.000 de ani, Cineva care, la randul Sau, a fost supranumit Vindecator, Marele Doctor, reamintea faptul ca „omul nu va trai numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4). Iar prin lumina acestor cuvinte, coroborat cu faptul ca, in conformitate cu invataturile Scripturii, Cuvantul lui Dumnezeu poate da intelepciunea, nu pot decat sa fiu recunoscator o data in plus pentru perpetuarea pana in zilele noastre a unei stravechi discipline crestine: citirea si studierea sistematica a Bibliei. Pentru ca, daca ar fi sa ii credem pe cuvant pe acesti savanti suedezi, studiul si instruirea sistematica inseamna sanatate… Nu doar spirituala, ci si fizica…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: