Publicat de: Adrian | mai 18, 2010

Arestat pentru „vina” de a fi afirmat ca homosexualitatea este pacat

Una dintre tarele postmodernismului este relativizarea tuturor valorilor. Cu toate acestea, imi persista in suflet o intrebare: mi se pare mie sau aceasta relativizare priveste ori favorizeaza doar acele valori anti-crestine?

Este adevarat, se spune ca nu exista adevarul absolut cu privire la un lucru, ci perspectiva mea si perspectiva ta asupra adevarului acelui lucru. Ce te faci insa atunci cand perspectiva ta asupra adevarului este diametral opusa fata de perspectiva altcuiva? Si, mai ales, ce-i de facut atunci cand perspectiva ta este de fapt perspectiva unei Fiinte mult mai inalte, a carei opinie conteaza pentru tine cel mai mult? Poti oare sa spui o minciuna doar de dragul de a fi considerat „politically correct”?

Imi amintesc de faptul ca, prin clasa a 12-a de liceu parca, am invatat diferite definitii ale adevarului. Mi-au placut multe, insa cea a lui Aristotel m-a captivat deopotriva prin profunzimea si prin simplitatea ei: adevarul este sa spui ca este atunci cand este si sa spui ca nu este atunci cand nu este. Din punctul meu de vedere, exact acelasi lucru l-a facut si un pastor baptist din Cumbria, Anglia, atunci cand, in timpul predicii, vorbind despre pacat si indicand o lista a acestora descrise in Biblie, a indraznit sa afirme ca homosexualitatea nu este ok:

Dale McAlpine vorbea cu câţiva credincioşi despre păcat şi printre „minciună”, „blasfemie” şi „preacurvie” a menţionat şi homosexualitatea. Un reprezentant al poliţiei, aflat în apropiere, l-a auzit şi a mers imediat şi i-a pus cătuşele. Motivul? Omul legii e homosexual şi a considerat că părintele l-a hărţuit.

Potrivit The Telegraph, McAlpine (42 de ani) a stat în arestul poliţiei câteva ore, dar i s-a părut strigător la cer ce i s-a întâmplat. El a ţinut să precizeze că nu e homofob de fel, dar dacă e să fie întrebat spune că Biblia consideră homosexualitatea „un act împotriva Creatorului”.

Sursa: http://libertatea.ro/stire/preot-arestat-pentru-ca-a-spus-ca-homosexualitatea-e-pacat-286436.html

Buuuun. Sa recapitulam. Pastorul vorbea despre pacat, un concept biblic, intr-un mediu strict religios, in incinta unui lacas de cult, in fata unei audiente formata, cel putin teoretic, din oameni care impartasesc aceleasi valori biblice si nutresc acelasi respect pentru invataturile Scripturii. Care afirma cat se poate de clar ca homosexualitatea este un lucru inacceptabil, un pacat. Pe strada trece un politist, investit cu autoritate de catre Stat, dar a carui orientare este una homosexuala. Scoate fum pe urechi, apoi isi aminteste ca el e „organul”, ca are catusele la el si puterea de a aresta, in numele legii, asa ca isi permite sa dea buzna in biserica, sa tulbure serviciul religios, sa calce in picioare principiile unei intregi comunitati si sa il aresteze pe pastorul baptist. Motivul? Hartuirea. Nu neg, hartuire o fi, insa mie unuia mi se pare ca adevaratul hartuitor este, culmea, derbedeul care, culmea, reprezenta Legea…

Pai, daca tot este sa vorbim despre hartuire, atunci haideti sa o facem asa cum trebuie. Oare este vorba despre hartuire atunci cand iti afirmi principiile intr-un spatiu rezervat celor care sunt de acord cu ele? Sau este vorba despre hartuire mai degraba atunci cand, cu prilejul diferitelor manifestari ale activistilor gay, respectivii homosexuali nu doar ca nu isi afirma principiile doar in cluburile sau barurile lor, ci le striga in gura mare si cat se poate de galagios pe strazi, in public, ba ii mai si obliga pe trecatori sa fie martorii unor sarutari, mangaieri si comportament considerat indecent si inacceptabil de majoritatea acestora? Care este adevarata hartuire?

Din punctul meu de vedere, acel derbedeu de politist ar trebui degradat, sanctionat penal si dat afara din politie fara dreptul de a se mai reinscrie vreodata. Pentru ca a profitat de autoritatea cu care a fost investit pentru a hartui o comunitate care, in propriul sau lacas de inchinare, isi reafirma principiile. Pentru ca nu poti numi minciuna adevar pentru nimic in lume.

Culmea stiti care este? Ca, desi Biserica nu poate accepta NICIODATA homosexualitatea (si nici nu trebuie sa o faca), ea se poate indrepta insa cu dragoste christica de homosexuali. Pentru ca, oricat de ciudat ar fi si oricat de mare ni s-ar putea parea pacatul lor, Christos a murit si pentru ei, pentru a le aduce eliberare de sub aceasta cumplita vina si pentru a le darui un viitor si o nadejde. Un viitor in care, daca nu pot invata sa devina heterosexuali, sa ramana abstinenti. Pentru ca, oricat de grea ar putea parea aceasta lupta, nu este imposibila de dus. Iar finalitatea, rasplata pentru toate aceste eforturi, va merita din plin!


Răspunsuri

 1. Biblcule,
  s-au intaratat curcubeii(de la culorile steagului lor, nu altceva…) pentru a-si mai face reclama dar se pare ca se va renunta la judecarea pastorului respectiv. aici:http://www.dailymail.co.uk/news/article-1278664/Charges-dropped-Christian-preached-homosexuality-sin.html;
  pe de alta parte am scris zilele trecute despre un caz similar in Canada si cum Asociatia Evanghelica de aici are sanse sa schimbe situatia.

 2. informatiile tale sunt putin eronate.

  Dale McAlpine era un predicator ambulant, si predica pe strada. Ulerior a fost bordat de o femeie, si acesteia i-a spus ca homosexualitatea este un pacat.

  Era o opinie, bazata pe Biblie, intr-o conversatie privata.
  Acuzatiile au fost retrase pentru ca articolul de lege folosit in arestare era cel utilizat pentru huliganii de pe stadioane, nicidecum pasibil sa fie probat impotriva unui predicator.

  http://www.semneletimpului.ro/stiri/Predicator-ambulant–arestat-pentru-ca-a-zis-ca-homosexualitatea-e-un-pacat–425.html

 3. @Artzar – Bine ai revenit, Bibicule! Si multumesc pentru update.

  @Alaxandra – Verific sursa pe care mi-ai indicat-o, Alex. Multumesc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: