Publicat de: Adrian | mai 21, 2010

La ei, primarul a zis nu. La noi, 11 ambasade sprijina parada gay din Bucuresti

In Moscova, capitala Rusiei, Primarul a refuzat sa autorizeze parada homosexualilor, a lesbienelor si a transsexualilor. Adica, pe scurt, a asa-numitelor minoritati sexuale. Da, este adevarat. In ciuda presiunilor venite din partea comunitatii internationale, pentru al cincilea an la rand, Excelenta Sa, Primarul Yury Luzhkov si-a asumat dreptul de a nu semna autorizatia solicitata de organizatorii acestui mars. Motivele invocate sunt unele cat se poate de decente – nu, nu este nimic legat de crestinism sau de normalitate, cel putin nu oficial, ci motive legate de securitate si de posibilitatea de a izbucni violente. Corect, tocmai tinand cont de faptul ca discutam despre minoritati, si ca ele trebuie intr-un fel protejate si tinute departe de posibilitatea de a fi cumva violentate, un om intelept a decis ca este mai sigur sa nu autorizeze un astfel de demers. (Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-international-7296848-primarul-moscovei-interzis-parada-gay-pentru-cincilea-consecutiv.htm?cfat=).

Felicitarile mele!

La noi, in schimb, s-a intamplat cu totul altceva. Primaria a autorizat o astfel de parada. Si, pentru ca nu s-au gandit la siguranta acestei minoritati, o alta componenta a societatii civile a organizat, la randul sau, un alt mars: marsul pentru normalitate. Din nou, felicitarile mele. Si, sincer, sper din suflet sa nu se lase cu violente, ci fiecare sa isi expuna, pasnic, punctul de vedere. Cei care manifesta pentru normalitate, sa o faca pasnic, iar ceilalti sa incerce, macar de aceasta data, sa fie cat mai putin ofensatori pentru privirile trecatorilor obisnuiti.

In fine, mi s-a parut demn de remarcat faptul ca, la noi, nu mai putin de 11 ambasade au semnat o declaratie comuna, care a fost transmisa ulterior diverselor agentii de presa din Romania, prin care isi exprima sprijinul si solidaritatea pentru comunitatea minoritatilor sexuale din tara noastra. Este vorba despre reprezentantele diplomatice ale Africii de Sud, Australiei, Canadei, Cehiei, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Spaniei, Suediei si a SUA.

„Drepturile omului – inclusiv justitia, egalitatea, umanitatea, respectul si libertatea de expresie – si statul de drept alcatuiesc fundatia pe care se sprijina tarile democratice. Legislatia internationala in domeniul drepturilor omului porneste de la premisa ca toti indivizii trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati, asa cum prevede Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

Tocmai respectul pentru aceste valori fundamentale obliga guvernele sa-si protejeze cetatenii impotriva violentei si discriminarii si sa se asigure ca toti se bucura de sanse egale” (Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7296396-10-ambasade-isi-exprima-sprijinul-pentru-minoritatile-sexuale-din-romania-cer-respectarea-drepturilor-acestora.htm?cfat=).

Nimic de spus. Si in Romania, de ani buni, s-a dezincriminat din Codul penal aceasta orientare sexuala. Cu toate acestea, consider ca trebuie mentinuta rezerva in privinta acordarii unor drepturi care i-ar putea afecta si pe altii care nu apartin acestei comunitati, si asta fara a li se incalca in nici un fel drepturile prevazute de lege. Altfel spus, dreptul de a adopta copii, care ii vizeaza si pe terti, nu doar pe membrii acestei comunitati, ar trebui pastrat si rezervat in continuare, intrucat nu exista nici o garantie ca minorii nu vor fi afectati, din toate punctele de vedere, intr-o astfel de uniune consensuala (spuneti-mi orice, insa eu unul chiar nu pot numi familie un cuplu format din doi barbati sau din doua femei). Lasand la o parte educatia sau orientarea sexuala, trebuie avut in vedere intotdeauna, potrivit actelor normative din legislatia internationala, binele suprem al copilului! Iar despre acest bine nu se mai poate vorbi atunci cand nu doar asa-zisul cuplu homosexual, ci si cei din familia lor extinsa devin tinta glumelor proaste, a sicanelor de la scoala, a excluziunii sociale la care ar fi supusi niste copii nevinovati…

Cred ca, atunci cand vorbim despre drepturi, trebuie definit foarte clar atat cadrul, cat si contextul si limitele acestora. Altminteri, ne-am putea trezi intr-o dimineata ca ar trebui sa se legitimeze si casatoriile, sau macar uniunile consensuale ale zoofililor, ale amatorilor de diverse fetisuri si ale altor deviatii comportamentale ori sexuale. Este adevarat, fiecare individ este liber sa faca ceea ce vrea, in virtutea reglementarilor privitoare la drepturile si libertatile fundamentale, insa, atentie, NUMAI atata timp cat libertatea lui sau a lor nu dauneaza libertatii altora. Iar lucrul acesta, din cate observ, tinde sa cam scape din vedere…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: