Publicat de: Adrian | mai 23, 2010

Reprezentant al Metropolitan Community Churches: bisericile ar trebui sa sprijine gayfest???

O femeie-episcop, deci o persoana aflata din start intr-o postura controversata, reprezentanta a Metropolitan Community Churches, o asa-zisa biserica, de asemenea controversata, de fapt extrem de controversata din pricina faptului ca este prima biserica unde se oficiaza casatorii intre persoane de acelasi sex, a facut o descoperire epocala in cadrul unei conferinte de presa: atunci cand vine vorba despre homosexualitate, institutiile cele mai severe sunt bisericile. Wow… si noi, care ne gandeam la cu totul si cu totul alte institutii, care au drept temei de functionare alte scrieri, nu Biblia in care scrie de atatea ori negru pe alb ca homosexualitatea nu este ok…

Uuuuups… Stati putin… Sa derulam putin inapoi. Am zis episcop? Am zis reprezentant al bisericii? Ma rog, asta spun unii. Eu unul insa nu imi permit, in lumina intelegerii Scripturii care mi-a fost data, sa scriu cu majuscula nici functia domniei sale, respectiv episcop, si nici denumirea generica a organizatiei pe care o reprezinta, respectiv biserica. Motivul? Biserica este Trupul lui Christos, si ar trebui sa asculte Cuvintele Sale. Iar daca Fiul a fost ascultator de Tatal pana la moarte, si inca moarte pe cruce, cum spune Scriptura, si daca Tatal a decretat cat se poate de clar in numeroase pasaje din Biblie, cartea fundamentala a Bisericii, ca homosexualitatea este pacat, si ca cei care fac aceste „lucruri scarboase” nu vor vedea slava lui Dumnezeu, ba dimpotriva, ca „partea lor este iazul de foc”, consider ca Biserica, cea care pe drept este numita astfel, nu cea care pe nedrept face uz de acest nume, ar trebui sa atraga atentia asupra pericolului teribil la care se expun cei care nesocotesc aceste cuvinte, si in nici un caz sa nu incurajeze acest stil de viata ale carui efecte vor fi devastatoare.

Doamna episcop insa isi permite sa faca si alte afirmatii:

„Scriptura a fost interpretată astfel încât să rezulte că suntem păcătoşi. Deseori bisericile se opun legislaţiilor pentru protejarea minorităţilor sexuale. Pentru că suntem păcătoşi, merităm să suferim violenţe”, a spus Fischer.

Aceasta a precizat că trebuie creată o relaţie mai bună cu bisericile, pentru ca acestea să nu mai discrimineze minorităţile sexuale şi să-şi schimbe mentalitatea.

Diane Fischer a încurajat bisericile să susţină GayFest şi creştinii să ţină cont de faptul că şi Iisus a mers până la limită cu oamenii cu care s-a înconjurat” (sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/gayfest-2010-sustinut-de-ambasadorii-marii-britanii-si-frantei-plus-episcopul-diane-fischer-186808.html).

Ei bine, imi pare rau ca va trebui sa o contrazic si sa o intristez pe doamna episcop, insa lucrul acesta este chiar imposibil. Pentru ca Biserica, cea scrisa cu majuscula, nu cea pe care o reprezinta domnia sa, se bazeaza pe un principiu enuntat magistral in perioada apostolica: „trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni!” Iar Dumnezeu s-a pronuntat clar impotriva. Si daca doamna episcop sustine altceva decat ne invata Dumnezeu, cu tot respectul pe care ar trebui sa il insufle o functie cu astfel de nume, Biserica nu poate face altceva decat sa dezaprobe afirmatiile domniei sale.

Da, crestinii trebuie sa ii sprijine pe homosexualii si pe lesbienele care vor sa se schimbe, sa renunte la stilul lor de viata pacatos. Si cred ca este o problema legata de discriminarea care exista uneori in biserici fata de persoanele care sunt sincere si care chiar s-au schimbat. Acestea trebuie ajutate sa se integreze si trebuie primite cu o dragoste precum cea a lui Christos. Insa in nici un caz Biserica nu poate si nici nu trebuie sa aprobe ori sa incurajeze homosexualitatea! Pentru ca, da, o repet cat se poate de raspicat, „noi trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni”!. Indiferent daca acei oameni se numesc episcopi, europarlamentari, ambasadori, diplomati, presedinti sau oricum altcumva…Răspunsuri

  1. Bine spus, dragă Adrian! Cuvântul lui Dumnezeu este mai presus de orice ar spune unii. Pur şi simplu nu înţeleg această făţărnicie a celor ce se fac că nu înţeleg cuvântul Scripturii. Din moment ce e scris atât de clar în Biblie despre aceste patimi neplăcute Domnului, cum poţi să spui că de 2000 de ani oamenii….răstălmăcesc sau nu înţeleg cuvântul dumnezeiesc?
    Oamenii sunt în stare să găsească „temeiuri” pentru orice rătăcire…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: