Publicat de: Adrian | martie 29, 2011

M-am saturat de Wikileaks!

Ei, da, o spun cat se poate de clar si de raspicat: m-am saturat de Wikileaks! Nu exista canal de stiri, nu exista ziar, nu exista televiziune la care sa nu auzi si ceva de… Wikileaks.

Inteleg, intentia poate ca a fost una nobila – sa dea in vileag anumite ilegalitati, sa striveasca tentaculele caracatitei cu multe brate a politicii de la nivel inalt… Insa tot ce am citit pana acum suna a barfe ieftine de la fumoarele institutiilor publice sau de la colturile de strada, dintre spargatorii de seminte de floarea-soarelui si scuipatorii cojilor pe caldaram.

Poate ca nu inteleg eu lucrurile cum trebuie, insa chiar mi se pare aberanta amploarea luata de aceasta organizatie. De ce ar trebui sa o consider demna de incredere? Pentru ca, la urma-urmei, daca stau sa ma gandesc bine, sunt doar niste „EI” care au actionat in afara legii, au spart niste servere, niste baze de date, au furat niste informatii, niste stenograme, care pot fi adevarate sau nu in egala masura, si le-au dat publicitatii fara nici un fel de probleme. Nu ca as avea simpatii prea multe pentru politicienii implicati in astfel de scandaluri, insa trebuie sa recunosc ca, pana in acest moment, am avut ambitia prosteasca de a crede ca, in definitiv si la urma-urmei, o societate civilizata are nevoie de mai mult decat de niste cuvinte atribuite UNORA de catre ALTII pentru a-i incrimina sau acuza de diverse ticalosii, pâre, şuşanele şi mişculaţii ori de complot cu „americanii”.

Poate ca, in definitiv, sunt eu mult prea scarbit si satul de barfele unor frustrati care, culmea, au de castigat de pe urma lor (ceea ce, in opinia mea, le afecteaza dramatic umbra de credibilitate…) pentru a mai casca ochii si mintea si pe la barfele celor de la Wikileaks. Poate ca sunt singurul, dar la fel de bine poate ca mai sunt si altii care vor sa mai citeasca si altceva in tara asta… Va inteleg, stimati colegi care, pe criza si pe foamea de acum, ati gasit o vacuta de muls si un subiect de scandal de speculat; inteleg ca traiesc in mijlocul unei natii mai degraba interesate de divortul lui Pepe si al Zavorancei, de cel al lui Iri si al lui Moni, de dezvaluirile SENZATIONALE cu iz otevist ale Wikileaks decat de maniera in care guvernul si clasa politica ne conduc tara si destinele, intr-o tara in care se pune mai mult pret pe barfe, pe zvonuri, pe promisiuni si pe carnatul. micul, odorizantul si galeata electorala decat pe platforme si strategii coerente si realizabile, pentru care initiatorii sa raspunda ulterior nu doar cu functia, ci si patrimonial… Dar, deja, ce-i prea mult e prea mult. Sincer, chiar m-am saturat de… Wikileaks!


Răspunsuri

 1. ,,platforme coerente si realizabile”-buna idee,bro`
  dar SF, ,,amintiri despre viitorul indepartat”-cum anticipa si Brucan….
  ca ar fi trebuit sa se intimple dupa 20 ani …

 2. Crezi ca pe guvernanti ii intereseaza saracia extrema,
  sanatatea si educatia alegatorilor?
  Noi stim bine ca NU,chiar deloc.
  Mai speri?
  Te felicit pentru idealismul subiectiv
  demn de UTOPIA lui ERASMUS din ROTTERDAM


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: