Publicat de: Adrian | mai 21, 2012

Tampenii de campanie. Electorala…

Daca tot e campanie, este firesc, nu-i asa, sa fim asaltati de tot felul de promisiuni care de care mai fanteziste. Unele insa ni se prezinta nu doar ca adevarate idiotenii, ba chiar ca insulte la adresa inteligentei sau a bunului simt. Ma voi referi la cateva dintre acestea in cele ce urmeaza, cu precizarile (necesare, dealtfel) ca nu reprezinta altceva decat opinia mea personala, pe care mi-o exprim astfel in virtutea unui drept garantat de Constitutia Romaniei si, de asemenea, ca nu intentionez in nici un caz sa atac vreun partid politic sau vreun candidat, ci doar IDEILE cu care UNII incearca sa isi castige un FOTOLIU comod pentru urmatorii patru ani, in loc sa vizeze un loc DE MUNCA. Ordinea ideilor expuse este de-a dreptul aleatorie…

1. Reabilitarea termica a TUTUROR blocurilor din sector. O idee buna, dealtfel, daca nu ar fi vorba in ecuatie si de un termen de-a dreptul utopic (ca doar vorbim despre Romania, nu despre poporul chinez sau de Japonia…) – 12 luni, si de un primar care, in mandatul pe care tocmai il incheie, a reusit sa reabiliteze doar… 15% dintre cladirile de locuinte din sector (detalii aici). Dar, vorba aia, te doare gura sa promiti? Ce daca in patru ani (ca sa vorbim doar de ultimul mandat, nu si de precedentele cand, sa zicem, nu ar fi avut suportul legislativ…) omul a reusit doar 15%? Acum, daca va fi ales din nou, el va finaliza anveloparea termica a celor 85% dintre blocurile ramase nu in patru ani, cum am fi tentati sa credem, ci… in 12 luni! Daaaaa?

2. Pepeni pe maidane si pomi fructiferi in statiile de autobuz (detalii aici). Frumos, nu-i asa? Ca sa iasa din foame locuitorii dintr-un cartier sarac. Desigur, ramane de clarificat regimul juridic al acelor maidane, ramane de vazut daca ele sunt ale Primariei si, implicit, daca Primaria are dreptul de a planta ceva pe ele. Ramane de vazut si de unde vor fi procurate lubenitele respective si, mai ales, daca si daca acestea vor ajunge la maturitate, vor fi lasate sa se coaca in liniste de aceiasi locuitori care in prezent utilizeaza maidanele pentru a se debarasa de propriile gunoaie. Pentru ca, deh, salubrizarea costa… Dar probabil ca nu este o problema pentru lubenita buclucasa sa isi faca loc ori sa reziste printre peturile de bere si printre gunoaiele pe care le ridica saptamanal serviciile publice de salubrizare… Cat despre pomii fructiferi in statiile RATB, parca si vad merii, perii si gutuii cum cresc nestingheriti inclusiv pe peroanele de metrou… Si cum fructele lor cresc nestingherite de nimeni pana cand se coc, fiind apoi culese cu grija de locuitorii civilizati, care isi asteapta cumintei randul la o imbucatura de mar, de para coapta sau de gutuie aurie…

3. 10 biserici in fiecare sector… (detalii aici) Pe bune ca le fac, daca ies io primar! Nu de alta, dar asta e tot ce lipseste Bucurestiului in momentul de fata! Ce spitale, ce gradinite, ce azile, ce servicii de transport in comun, ce servicii de curatenie sau ce parcuri? Nu, neicusorule! Daca pana acum vi s-a parut ca se duc multi bani de la buget pe construirea de biserici sau prin fundatiile Catedralei, ei bine, neamule, v-ati inselat! Ne lipsesc cel putin 10 biserici in fiecare cartier bucurestean! Si sa nu indrazniti sa intrebati „ce fel de biserici” pentru ca, nu-i asa, vorba anticilor, al’ de conduce dicteaza si religia, da? Hahalerelor care sunteti! Iar daca mai carcotiti mult, va zic si unde le fac, da? In parcuri, uite-asa! Ce va trebuie voua parcuri?

4. RATB gratuit pentru tot poporul (detalii aici). Problema fiind una mai complexa, fiind – culmea! – sustinuta si de unul dintre principalii candidati, am considerat ca merita abordata separat. O gasiti aici.

Desigur, nu sunt nici pe departe singurele tampenii emanate de candidati (unii dintre ei chiar cu pretentii, ori sustinuti de partide, zice-se, cu pretentii). Lista ramane deschisa – iar voi o puteti completa aici cu cele care v-au surprins in mod negativ. Singura rugaminte pe care v-o adresez este sa o si comentati putin, sa oferiti un minim de argumentatie pentru a arata de ce considerati ideea respectiva o tampenie electorala. Fara nume de partide sau de candidati, ci doar idei. Restul, oricum, se poate deduce, de ce sa le numim aici?

Inchei prin a recomanda tuturor sa reciteasca legislatia in vigoare, pentru a vedea ce poate si ce nu poate face un primar, care ii sunt atributiile si limitarile. Nu de alta, dar poate ca in felul acesta vom scapa si de ignoranta crasa, si de lejeritatea in a face promisiuni utopice, de care sa ne lepadam ulterior ca de Satana, dand vina pe nu stiu ce limitari legale sau administrative (pe care, fie vorba intre noi, ar fi fost NORMAL sa le cunoasca INAINTE de a se lansa in campanie cu o platforma de tipul celor de mai sus).


Răspunsuri

  1. […] aici ca una dintre ideile prezentate in campania electorala pentru fotoliul de primar general al […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: