Publicat de: Adrian | septembrie 11, 2008

Vreau sa traiesc! Ma ajuti? (3)

De la: Renela

 

Apel pentru Cosmin Gologan! 187 507 euro

4 septembrie 2008. Stimate Domn/Doamna,
Poate exista cineva cu suflet mare la Dvs care il poate ajuta pe acest baietel, cu mai mult decat cei cativa firfirei pe care ii ofer eu. Am si eu doi copii acasa si nici nu vreau sa imi imaginez ce inseamna sa depinda viata copilului tau de niste bani pe care – si mai dramatic – sa nu ii poti furniza singur, fara ajutorul celor din jur.
Va multumesc pentru atentia acordata acestui mesaj si va doresc cat mai multa putere si resurse, sa realizati ceea ce va propuneti pentru cei care au nevoie de ajutor!
Cu respect,
ROBERTA IOACHIM Training Manager Servier Pharma
Elena TANASE Country Manager Steelcase Romania

Cosmin a implinit in urma cu câteva zile un an. De patru luni, este chinuit de cancer – neuroblastom toracal. A suferit 2 interventii chirurgicale si cateva cure cu citostatice. In prezent Cosmin este internat la Spitalul Marie Curie (fost Budimex) impreuna cu mama lui, Tatiana.
„O asistenta mi-a spus ca, in acest spital, nici un copil cu neuroblastom nu a supravietuit. Ce sa asteptam aici?”, spune Tatiana. In urma cu câteva zile, sub ochii lor s-a stins un copilas suferind de boala lui Cosmin. Avea putin peste doi ani si intreba: «Mami, eu mor?» . Cosmin spera sa fie tratat in Clinica Sfanta Ana din Viena, dar are nevoie de circa 200.000 euro. Informatii, acte si poze la http://www.cosmingologan.ro
Cosmin lupta uimitor cu boala. Se reface foarte repede dupa operatii, vrea din toate puterile sa traiasca. Are, insa, nevoie de ajutor. Fiecare dintre noi ii poate darui un minut de viata

Pentru donatii:
RO19 BRDE 040S V331 8494 0400 pentru RON
RO49 BRDE 040S V331 8531 0400 pentru EUR ; SWIFT: BRDEROBU
conturi deschise la BRD Bacau suc. Alecu Russo pe numele Gologan Ionela-Tatiana , CNP 2810203151941
Donatii de la firme
Contact:
Cristi Gologan, tatal: 0745-139.140
Tatiana Gologan, mama: tia_tatiana@yahoo.com
Dan Gologan, unchiul lui Cosmin – 0744-550.455
Mirela Paduraru, prietena a familiei – 0744-825.984

31 august 2008. Cosmin are nevoie de ajutor in lupta cu cancerul
Speranta traieste in Austria. Cosmin are nevoie de ajutor in lupta cu cancerul
Cosmin a implinit in urma cu câteva zile un an. De doua luni, este chinuit de cancer. O tumora ca o caracatita se intinde spre organele lui vitale. In spitalele din România il asteapta o lupta crâncena, cu sanse mici. In Austria, la cea mai renumita clinica de oncologie, speranta este aproape dubla. Parintii isi vând toata agoniseala, dar banii nu le ajung. Tratamentul micutului costa 200.000 de euro.
Este o minune de copil. Numai cei care au primit in dar un pui dupa multe rugi si suferinte pot intelege o asemenea minune. “Este raspunsul la tot ce ne-am dorit, marturiseste tatal. Sotia a facut tratament aproape un an pentru a-l avea. Este un copil asteptat, lumina vietii noastre”. Opt luni de intensa fericire s-au sfarâmat brusc, sub greutatea unui singur cuvânt: cancer. Cosmin a fost diagnosticat in urma cu doua luni cu neuroblastom. O tumora i-a infasurat coloana si ii ameninta plamânii si rinichii. De doua luni, Cosmin si parintii lui lupta cu moartea. Copilul are sanse sa traiasca, dar intre el si viata se afla o mare suma de bani: 200.000 de euro. Atât costa interventiile chirurgicale si tratamentul la Clinica “Sfânta Ana” din Viena, cea mai renumita in oncologie pediatrica.
Citostatice de la 8 luni
Cosmarul a inceput acum doua luni. Intr-o zi de luni, parintii l-au asezat in premergator, gata pentru cursele prin apartament. Numai ca baietelul a ramas pironit. “Ne-am speriat când am vazut ca nu misca. Am crezut ca-i obosit. L-am pus in patut. A doua zi, povestea s-a repetat. L-am dus la spital, in Bacau. Nu i s-a pus un diagnostic. Am plecat la Bucuresti, la Spitalul Bagdasar-Arseni. Ni s-a spus, foarte repede, ca are o tumora”. La RMN s-a vazut ca are o tumora intre vertebrele gâtului. A fost operat, dar i s-a extirpat doar partial tumora. Atunci s-a descoperit ca aceasta avea radacini. Un organism strain crestea in corpul micutului, in spatele unuia din plamâni si isi intindea tentaculele lacom sa-i inghita organele vitale. Au urmat doua saptamâni de citostatice, un tratament greu de suportat chiar si pentru un adult. La a doua operatie, la Spitalul “Marie Curie”, a fost extirpata tumora mare, dar ramificatiile au ramas intre coaste si pe coloana. “Daca ii cuprinde plamânii sau rinichii nu mai are nicio sansa. Urmeaza sa faca alte cure de citostatice si alte operatii. Medicii nu ne dau nicio garantie.”
„Mami, eu mor?“
Tatiana Gologan, mama lui Cosmin, nu se dezlipeste de patutul lui. Tatal doarme in masina, in fata spitalului. “Facem tot ce se poate pentru a-l hrani bine, sa reziste la tratament. Am face orice sa-l salvam. Vom vinde tot ce avem, dar tot nu ne ajung banii. Daca in România are 40% sanse de supravietuire, in Austria acestea cresc la 70%. Am cunoscut o familie care a reusit sa-si salveze copilul. Fetita, cu exact acelasi diagnostic, a fost operata in Austria. S-a vindecat. Tot acolo a fost salvata si fetita Lianei Stanciu.” Speranta a renascut, desi in urma cu câteva zile, sub ochii lor s-a stins un copilas suferind de boala lui Cosmin. Avea putin peste doi ani si intreba: «Mami, eu mor?» Cosmin lupta uimitor cu boala. Se reface foarte repede dupa operatii. Nu stie, dar vrea din toate puterile sa traiasca. Are, insa, nevoie de ajutor. Fiecare dintre noi ii poate darui un minut de viata. Ne costa atât de putin!
http://www.desteptarea.ro/articol_15371.shtml
http://www.asociatiapavel.ro/index.php?ln=ro&cat=1


Răspunsuri

 1. Consmarie Rădulescu are 7 anişori.

  Anul trecut a fost diagnosticată cu neuroblastom de glandă suprarenală stângă cu multiple metastaze abdominale.

  A urmat operaţia – care a fost un succes din punct de vedere chirurgical – si 10 luni de tratament cu citostatice.

  În luna august a acestui an a făcut un examen de bilanţ la Institutul Gustave Roussy din Paris.

  În urma unei scintigrafii MIBG i s-au detectat celule metastatice la nivelul femurului bilateral.

  Recomandarea medicului este să facă un tratament chimioterapeutic intensiv urmat de o autogrefă.

  Costul este de 90.000 euro, suma care este foarte mare pentru părinţi.

  Disperaţi întreabă: Ne puteţi ajuta?

  Consmarie are mare nevoie de ajutor acum, timpul ei este „grăbit”, este musai să ajungă cât mai repede la tratament şi autogrefă la Spitalul Gustave Roussy (Villejuif) – unul dintre cele mai bune spitale din Europa, care i-a oferit şansa la viaţă.

  Dacă micuţa are noroc şi primeşte bănuţi de la E 112 (nu se ştie dacă da şi când), ar mai fi necesari banii pentru drum, cazare, hrană etc.

  Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

  B.C.R. Mircea Vodă Călăraşi

  RON – RO 36 RNCB 009803 75207 00002

  EURO – RO 45 RNCB 070203 75207 00001

  Raiffeisen Bank Călăraşi – Cont asociat Card

  RO 76 RZBR 00000 6000 2194426

  Radulescu Dan Mihail

  Telefon: 0728 828 173, 072 8828 189

  radulescudanmihail@yahoo.com

 2. http://isabellelorelai.wordpress.com/2008/09/15/sunt-consmarie-am-7-ani-si-am-venit-sa-te-intreb-daca-poti-sa-ma-ajuti/#comments

 3. @ Renela – felicitari pentru perseverenta in a incerca sa ii ajuti pe cei care au, intr-adevar, nevoie de ajutorul nostru, Rene!

 4. Inca o poveste care poate avea final fericit. Este vorba despre un baietel de 5 ani internat la sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucuresti si care vrea sa mearga acasa. De noi depinde.

  Va recomand emisiunea „Atunci şi acum”, marti 14 octombrie 2008 incepand cu ora 18.00

  http://www.jurnalul.ro/articole/133961/
  http://www.sepsiszentgyorgy.info/ferike/index_ro.html

  „În urmă cu trei ani zona Baraoltului, după care întreg judeţul Covasna şi mulţi oameni din Ungaria şi-au unit forţele pentru a o ajuta pe Bocz Zoltan Imola, care suferea de leucemie, să adune contravaloarea operaţiei care putea salva viaţa ei. După un efort care a durat luni întregi, Imola a primit o şansă de însănătoşire la Spitalul din Miskolc, Ungaria, dar organismul ei nu a reuşit să învingă această boală.

  Acum din nou oamenii din aceste zone încearcă imposibilul, să salveze viaţa lui Szocs Ferike, în vârstă de cinci ani, din Băţanii Mari, care, la fel ca Imola, trebuie operat.

  În urmă cu doi ani băieţelul a început să aibă dureri la membrele superioare şi inferioare, mersul provocându-i dureri. Părinţii l-au dus mai întâi la Baraolt, apoi au fost îndrumaţi la Dr. Molnar de la Spitalul Judeţean Sf. Gheorghe. Rezultatele analizelor nefiind concludente, pentru alte analize s-a solicitat consultanţă de specialitate la Institulul Oncologic Fundeni, Bucureşti, unde s-a stabilit că Ferike suferă de leucemie.

  Ferike a petrecut opt luni în capitală cu mama sa. L-au externat, comunicâdu –li-se faptul că, dacă respectă anumite reguli şi acasă pote fi tratat. Mama lui Ferike a fost pregătită ca îngrijitoare şi s-a părut că totul merge bine.

  Rezultatele săptămânale de la Spitalul Oraşului Baraolt şi rezultatele lunare de la Bucureşti arătau că familia poate avea încredere şi Ferike se va însănătoşi .

  Deşi nu frecventa cursurile de la grădiniţă, Ferike se juca mult, arăta receptivitate pentru a învăţa, doar din când în când avea dureri care –l aminteau de boala lui.

  Problemele mari au început să apară la sfârşitul lunii iunie a anului 2008, când durerile membrelor s-au accentuat, iar la începutul lunii iulie cu ocazia controlului de la Bucureşti, a fost luată decizia:

  Ferike trebuie să fie operat ca să se însănătoşească

  Transplantul de măduvă, în funcţie de spitalul unde se efectuează, costă între 100.000 – 150.000 de Euro, sumă care din salariul obţinut de tatăl copilului, ca ocupaţie pădurar, şi venitul realizat de mamă ca îngrijitoare nu poate fi acoperită . Toate economiile familiei au fost înghiţite de tratamentele efectuate până în prezent .

  La această cauza nobilă, între primii s-a alăturat bunicul lui Imola, dl. Zoltan Elek şi crede cu tărie că bunătatea oamenilor din zonă şi a tuturor oamenilor din lume va ajuta acesată familie să ofere o şansă fiului lor şi se va aduna această sumă fabuloasă, suficientă pentru efectuarea transplantului.

  Conturi bancare:

  Conturi personale ale lui Szőcs Ferenc:

  RON: RO04 RNCB 0125 0534 9229 0003
  USD: RO74 RNCB 0125 0534 9229 0004
  EUR: RO47 RNCB 0125 0534 9229 0005
  HUF: RO20 RNCB 0125 0534 9229 0006
  Banca: B.C.R. Ag. Baraolt
  Cod Swift: RNCBROBU
  Adresa: str. Libertăţii, nr.2/A, Baraolt, jud. Covasna

  Cont deschis la Societatea Naţională de Cruce Roşie a României – Filiala Judeţeană Covasna :

  RON: RO55 RNCB 0124 0380 2054 0039
  Cod Swift: RNCBROBU
  Banca: B.C.R. Ag. Sf. Gheorghe
  Adresa: str. Josef Bem, nr.4-7, Sf. Gheorghe, jud. Covasna


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: