Publicat de: Adrian | mai 16, 2017

Apariție editorială

Dragi prieteni, vă semnalez apariția unei noi cărți, care cuprinde o parte dintre eforturile mele de a înțelege conduita suicidară.

Conduita-deliberat-agresiva_site

Îi mulțumesc prof. univ. Doru Buzducea pentru sprijinul acordat și, nu în ultimul rând, pentru frumoasa și cuprinzătoarea descriere pe care o face cărții „Conduita deliberat-autoagresivă. Abordări teoretice”, care vă este dedicată:

„Consider demersul profesorului Adrian Sarbu ca fiind matur din punct de vedere stiintific, complex ca abordare teoretica si metodologica, consistent in privinta perspectivelor teoretice analizate, de apreciat sub aspect stilistic si demn de apreciat de catre comunitatea academica precum si de catre actorii institutionali cu responsabilitati in dezvoltarea unor politici si servicii de preventie si suport destinate persoanelor care apeleaza la tentative de suicid.
De altfel, maturitatea stiintifica precum si experienta profesionala a autorului in domeniul in care si-a desfasurat cercetarea se poate observa din modalitatea comprehensiva de abordare atat a partii teoretice cat si a partii aplicative, intreg demersul fiind o reusita academica.
Intalnim o abundenta justificativa, cu referiri atat la teoriile clasice – in care de departe domina analizele durkheimiene – cat si la cele moderne, ceea ce ne confera o nota de siguranta conceptuala, normativa. In acelasi timp, originalitatea lucrarii reiese nu doar din cercetarea complexa realizata, cu note si particularitati de dificultate maxima tinand cont de subiectul abordat, ci si din stilul matur de problematizare si de punere in pagina a propriilor idei.
Cercetarea aplicativa reprezinta un varf stiintific al eforturilor anterioare ale autorului, reusind de aceasta data sa duca la nivel de reprezentativitate nationala munca de cercetare, rezultate de configureaza atat o harta cat si un profil al celor care apeleaza la tentativele de suicid sau al celor care deja au dus pana la capat conduita deliberat-autoagresiva in Romania post-comunista”.

Cartea poate fi cumpărată de la Librăria Tritonic, aflată în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din Str. Schitu Măgureanu, sau poate fi comandată direct de pe site-ul Editurii Tritonic.

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: