Publicat de: Adrian | aprilie 10, 2009

„Lasa mania, paraseste iutimea” – in varianta moderna

Faptul ca Biblia contine extrem de multe sfaturi practice pentru o viata deplina este confirmat de numeroase studii si cercetari atat recente, cat si mai putin noi.

Reciteam zilele trecute Psalmul 37, iar versetul 8 mi-a venit in minte aproape instantaneu atunci cand am aflat din presa de studiul dr. Rachel Lampert, de la Universitatea Yale:

„Lasa mania, paraseste iutimea; nu te supara, caci supararea duce numai la rau” (Psalmul 37:8).

Studiul dr. Lampert, prezentat de Romania Libera, a fost desfasurat intr-un interval de trei ani, avand ca subiecti pacienti cu istoric de boli cardiace. Fiind pusi sa relateze un episod care le-a provocat nemultumirea sau mania si monitorizati in acest timp, Lampert a constatat o crestere semnificativa a numarului de cazuri de ritm cardiac neregulat.

Supararea si enervarea pot atrage un ritm cardiac neregulat, care la randul sau se poate dovedi fatal, informeaza cotidianul londonez The Daily Mail, citat de Ziare.com.

(…) Lampert avertizeaza totusi ca rezultatele studiului nu pot fi aplicate automat persoanelor cu inima sanatoasa.

Un studiu recent ar putea completa concluziile altor studii care au constatat ca exista o legatura intre mania provocata de unele evenimente inernationale, de exemplu, infrangerea intr-o finala de campionat mondial, sau un razboi – si frecventa crescuta a atacurilor de cord.

„Cand expui o intreaga populatie la un factor de stres, se va mari numarul de morti bruste”, a aratat dr. Rachel Lampert. „Acest studiu incepe sa observe cum afecteaza acest lucru sistemul electric al inimii” – a continuat cercetatoarea americana, de la universitatea Yale.


Lasă un comentariu

Categorii