Publicat de: Adrian | septembrie 3, 2009

Se infiinteaza primul centru roman pentru prevenirea suicidului in randul copiilor si adolescentilor

In sfarsit, minunea e pe cale de a se intampla! Daca, pana acum, ajutorul acordat persoanelor care cocheteaza cu gandul suicidului s-a rezumat, la noi, la initiative private (portaluri, bloguri, site-uri, grupuri de tip self-help sau combinatii intre acestea, cum este http://suicid.wordpress.com), iata ca in sfarsit lucrurile incep sa se miste si la nivelul autoritatilor publice.

Astfel, pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti a fost postat pe ordinea de zi din data de 31.08.2009 un proiect de hotarare deosebit de interesant: Proiect de hotarare privind aprobarea acordului de asociere intre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si Spitalul Prof. dr. Alexandru Obregia in vederea derularii proiectului „Centrul de prevenire a tentativelor de suicid la copii si adolescenti”.

Deci…. Se infiinteaza primul Centru de prevenire a tentativelor de suicid la copii si adolescenti. Si se infiinteaza in Bucuresti, sub tutela Municipalitatii si a  Spitalului Prof. dr. Alexandru Obregia (de psihiatrie).

Data anuntata de oficialitati pentru lansarea mult-asteptatului centru este, conform editiei din 01.09.2009 a ziarului Ring, 1 noiembrie 2009. Inchei cu un citat din articolul cu pricina:

„20% din minorii din Capitală au spus cuiva că intenţionează să se sinucidă sau chiar au încercat să facă acest lucru. Aceste statistici îngijorătoare ne-au determinat să propunem înfiinţarea acestui TELVERDE, unde cei care au astfel de gânduri pot vorbi cu un psiholog sau cu un asistent social care va încerca să prevină tragedia”, ne-a declarat Cosmina Simean, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială. O altă măsură care va fi pusă în practică odată cu apariţia centrului va fi aceea de a face lobby la televiziuni pentru a reduce numărul de filme care îndeamnă minorii la sinucidere. „Statistica a arătat că, în cele mai multe cazuri, au avut de-a face cu «copii emo» care au spus că vor să se sinucidă pentru că au văzut la televizor. Vom încerca să determinăm televiziunile, dar şi Consiliul Naţional al Audiovizualului să ne ajute în acest efort”, a adăugat Simean.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: