Publicat de: Adrian | octombrie 6, 2009

Relatia de cuplu prin prisma… gratarului…

Zilele libere cu iz de sarbatori nationale sunt, pentru un numar considerabil de romani, un bun prilej pentru a-si scoate familiile la un gratar, la o iarba verde, la o gura de aer proaspat… Si, bine-nteles, la un gratar. A, sa nu uit… Si la un gratar. Ma rog, ati inteles ideea…

Atunci este momentul ca barbatii sa isi etaleze maiestria… Lor le revine sarcina de a aseza lemnele in asa fel incat sa si ia foc (si asta ar fi de preferat sa se intample fara a fi nevoie sa toarne pe ele jumatate din continutul rezervorului de benzina… nu de alta, dar trebuie sa se poata si intoarce acasa…), de a pune gratarul si, nu in ultimul rand, de a pregati carnea. Si toate acestea in virtutea unor cutume stravechi care il posteaza pe barbat in randul stravechilor vanatori, care isi hraneau familiile cu arcurile, sulitele si capcanele pe care le stapaneau cu maiestrie.

Este interesanta importanta deosebita pe care o au (si-o iau, si-o iau, de la caz la caz) barbatii care se implica in prepararea gratarului. Exista un soi de simt al datoriei sacre care zace in fiecare astfel de exemplar masculin, astfel incat atunci cand unul dintre ei este nevoit sa se retraga, din diverse motive, imediat sare un altul in ajutor. Desigur, exista si anumite mutatii genetice ori sociale, care pot fi observate atunci cand barbatii stau deoparte si la gratar se afla consoartele acestora.

In fine, merita mentionate o serie de evenimente care se succed in timpul nobilei misiuni a pregatirii gratarului, culese din folclorul urban contemporan via e-mail, care surprind intr-un mod extrem de fin relatiile de cuplu contemporane. Prin urmare, atunci cand un barbat se declara pregatit sa preia prepararea gratarului, se declanseaza urmatoarea serie de activitati:

1) femeia cumpara mancarea;

2) femeia face salata, pregateste legumele si desertul;

3) femeia pregateste carnea pentru gratar, o asaza pe o tava, impreuna cu toate celelalte ustensile necesare si o duce afara, unde barbatul sta deja asezat cu o bere (cu sau fara alcool, in functie de convingerile sau optiunile fiecarui exemplar in parte) in mana in fata gratarului. Si aici vine punctul cel mai important al intregii desfasurari:

4) BARBATUL ASAZA CARNEA PE GRATAR!

5) apoi mai multe activitati de rutina, femeia aduce farfuriile si tacamurile afara;

6) femeia informeaza barbatul ca mai e putin si carnea se arde;

7) el ii multumeste pentru aceasta informatie importanta si mai comanda totodata inca o bere la ea (din nou, cu sau fara alcool, in functie de convingerile sau optiunile fiecarui exemplar in parte), in timp ce el se ocupa de situatia de urgenta. Si apoi inca un punct foarte important!

8 ) BARBATUL IA CARNEA DE PE GRATAR SI O DA FEMEII!

9) apoi urmeaza din nou rutina. Femeia aranjeaza farfuriile, salata, painea, tacamurile, servetelele si sosurile si aduce totul afara pe masa.

10) Dupa masa femeia elibereaza masa, o curata, spala vasele Si din nou, foarte important!!!:

11) TOTI IL LAUDA PE BARBAT PENTRU CALITATILE LUI IN ARTA GATITULUI SI II MULTUMESC PENTRU MANCAREA SUPER BUNA!

gratar

12) Barbatul o intreaba pe femeie cum i-a placut faptul ca nu a fost nevoita sa gateasca si cand observa ca ea e cam botoasa, ajunge la concluzia, ca pe femei nu le poti multumi oricum niciodata…


Răspunsuri

  1. Astea sunt cazurile fericite… in care barbatul mai face cate ceva. 🙂

  2. Ei… la un gratar ceva se mai baga si aceste exemplare ale speciei umane… 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: