Publicat de: Adrian | iunie 27, 2010

CEDO a decis: casatoriile intre gay nu sunt un drept fundamental al omului!

Imi aduc aminte de un banc in care un nene, pe aeroport, este abordat de un reporter care il intreaba de ce vrea sa emigreze. Respectivul nene, vadit ingrijorat, ii raspunde cu o sinceritate dezarmanta: pai e simplu. Inainte de 89, homosexualitatea era pedepsita cu inchisoarea. Dupa aceea, a fost dezincriminata. Apoi au urmat marsurile homosexualilor prin toate capitalele europene. Asa ca m-am gandit sa plec inainte ca homosexualitatea sa devina obligatorie…

Banc-banc, insa… fie vorba intre noi, parca agenda militantilor gay din toata lumea devine din ce in ce mai agresiva si, daca initial s-a dorit dezincriminarea homosexualitatii, lucru cu care am fost de acord, din punct de vedere uman, acum se incearca obtinerea a din ce in ce mai multor drepturi, inclusiv acela de a se casatori si de a adopta copii, ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este nici normal, nici acceptabil.

Partea interesanta este ca activistii homosexuali duc o lupta acerba, deruland diverse campanii agresive pentru recunoasterea acelorasi drepturi pe care le au si cuplurile heterosexuale desi, fie vorba intre noi, este cel putin ciudat ca, in conditiile in care homosexualii ALEG o anume orientare care, in mod natural, nu le ofera posibilitatea de a avea copii de exemplu, sa aiba pretentia ca legislatia tarilor in care locuiesc sa le permita adoptia, fie si doar din simplul motiv ca, spre deosebire de cuplurile hetero care NU pot avea copii din motive de sanatate sau din alte cauze pur fiziologice, cuplurile gay nu pot avea copii pentru ca au ALES sa nu fie implicati intr-o relatie normala. Este deci o deosebire fundamentala si, la urma-urmei, este suficient faptul ca aceste cupluri nu mai sunt pasibile de pedeapsa cu inchisoarea si se bucura de o anumita recunoastere oficiala, inclusiv la nivelul de asa-zisele parteneriate civile. Mai mult decat atat, exista state europene precum Belgia, Olanda, Suedia, Portugalia, Norvegia si Spania care le confera inclusiv posibilitatea de a se casatori. Insa, dupa cum se pare, lucrul acesta nu a fost considerat suficient de activistii gay, care au actionat Austria in instanta, la CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului), intrucat nu li s-a permis sa se casatoreasca civil. Si asta, culmea, in pofida faptului ca, din ianuarie, Austria s-a alaturat statelor care au acceptat parteneriatele civile (asa-numitele concubinaje, relatii pe termen lung, care nu au fost oficializate printr-un act civil, insa care le ofera aproximativ aceleasi drepturi partenerilor de cuplu ca si celor casatoriti), alaturi de state precum Marea Britanie, Germania, Franta etc. Pasamite ca lucrul acesta nu a fost considerat suficient si, daca un stat a zis NU, activistii respectivi au zis „trebuie” si „gasim noi o modalitate de a va obliga”. Din fericire, mai exista inca dreptate pe lumea aceasta si oameni care nu si-au pierdut verticalitatea. Si nu doar in Polonia, stat pe care l-am admirat intotdeauna din punctul acesta de vedere.

Asa se face ca judecatorii de la CEDO au dat un verdict care a surprins pe toata lumea, in contextul in care, exact ca si in bancul de care va spuneam, homosexualitatea parea a deveni aproape obligatorie. Daca nu la nivel de practica, atunci macar la nivel de acceptare sau de impunere a unei acceptari pe care nu toate societatile sunt dispuse sa o ofere, intrucat nu le reflecta maniera de raportare sociala sau cultura traditionala. Acesti judecatori extraordinari au aratat faptul ca fiecare stat european poate si trebuie sa aiba propriile sale legi in ceea ce priveste casatoriile si ca nu i se poate impune un anumit tipar care nu l-ar reprezenta. (sursa: http://www.foxnews.com/world/2010/06/25/european-court-rules-gay-marriage-universal-human-right/#)

Nu pot decat sa ii felicit, sa ma inclin in fata lor, si sa sper ca in continuare Romania va spune pas pretentiilor acestei categorii sociale. Pretentii care, dincolo de tot ceea ce depaseste libertatea lor si dreptul de a trai in conformitate cu alegerile lor, devin exagerate. Si, da, cand spun asta, ma refer in primul rand la dreptul de a se casatori civil si, mai ales, de a adopta si de a creste copii. Pentru ca, indiferent de ce ar impune un organism sau o organizatie, sa nu uitam ca nu este vorba doar de drepturile lor, ci si de drepturile copilului. Care drepturi, apropo, trebuie sa primeze, conform Declaratiei Universale a Drepturilor Copilului, TREBUIE sa primeze INTOTDEAUNA. Si care nu pot prima in conditiile in care copilul respectiv este privat, intr-un astfel de cuplu, de dreptul de a vedea cum functioneaza o familie normala, heterosexuala, nu una cu un comportament sexual deviant.

Cu tot respectul, insa trebuie sa redevenim realisti si sa recunoastem ca exista o diferenta majora intre a acorda cuiva libertatea de manifestare conform propriilor alegeri si a-i da dreptul de a dispune si de destinele altcuiva. Mai ales in situatia in care acel altcineva este un minor care nu are inca acea capacitate de a discerne binele de rau si de a lua decizii responsabile. Una este sa alegi tu prost, ca individ, si cu totul si cu totul alta este povestea atunci cand acea alegere proasta este prezentata drept buna unui copil in fata caruia tu ai autoritatea pe care ti-ar putea-o conferi statutul de parinte.


Răspunsuri

  1. Măcar şi atât într-o lume plină de anormalităţi!
    Mi-a plăcut cum ai prezentat problema mai sus. Cu adevărat este o campanie agresivă prin care ni se „vâră pe gât” ceva ce se vrea o „alternativă la normalitate”!

  2. Din pacate, Alex, din pacate…

    Insa, din fericire pentru cei care de-abia mai cuteza sa mai spere intr-o normalitate privita, mai nou, drept… anormala, mai apar si situatii de genul acesteia…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: