Publicat de: Adrian | septembrie 11, 2014

Proiectul de lege privind amnistierea sau gratierea infractorilor – solutie sau sfidare?

Nu cred ca exista o idiotenie mai mare decat propunerile sau proiectele de lege privind amnistierea sau gratierea. Respectivii INFRACTORI dovediti au ajuns acolo pentru ceea ce au facut.

Scopul detentiei este, pe de o parte, unul de reeducare si, pe de alta parte, unul preventiv.

Altfel spus, individul care a furat, care a luat mita, care s-a facut vinovat de inselaciune, frauda, violuri, talharii, crime, trebuie sa inteleaga in inchisoare ca nu este ok ceea ce a facut si, in acelasi timp, trebuie sa plateasca pentru ceea ce a facut. Acesta este motivul pentru care inchisoarea ar trebui sa revina la modelul punitiv sau penitenciar de alta data, in loc sa „evolueze” la formele moderne care seamana mai degraba a pension si loc de relaxare.

Apoi, individul trebuie sa munceasca acolo pentru a se intretine, pentru ca este absolut ANORMAL ca societatea, fata de care este culpabil, sa plateasca pentru traiul lui la pension, cu aer conditionat, papa bun, TV color etc. Sa munceasca suficient pentru a plati pentru acele conditii si pentru a returna societatii prejudiciile comise. In privinta laturii preventive, rolul inchisorii ar trebui sa fie si acela de a-i convinge pe alti indivizi cu mentalitate infractionala, dar care nu au apucat INCA sa isi puna in practica ideile, sa ezite sau chiar sa renunte la acestea.

Ori, in conditiile in care un individ care a dat „tunuri” de milioane, care a luat spagi consistente, care a comis acte sau fapte condamnate de lege, dar care apoi este amnistiat sau gratiat pentru simplul motiv ca pedeapsa lui este oricum „PREA MICA” (chiar asa, a cui o fi vina pentru ca pedepsele lor sunt „mici” sau „prea mici”? Si de ce nu se dau pedepse mai aspre?) si ca „inchisorile sunt oricum supraaglomerate”, nu reprezinta decat o incurajare pentru viitorii infractori („bă, oricum scapi lejer, uita-te la Nastase si la alti barosani…”) si, in ultima instanta, o sfidare pentru noi toti, restul umanitatii, cei care aleg sa munceasca cinstit, sa nu alunece in derapaje infractionale si, mai mult, sa plateasca pentru a le asigura conditii foarte bune infractorilor.

Sunt profund scarbit de acest tip de argumente cretine si de acest tip de mentalitate mafiota! Rusine, domnilor! Pardon… ca sa ma intelegeti, reformulez: „Sa va fie rusine, bă!” Daca stiti ce e aia rusinea…

PS Cititi aici, si minunati-va! Sau, mai degraba, ingroziti-va de seninatatea cu care sunt promovate astfel de variante iresponsabile!


Lasă un comentariu

Categorii